Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M08202 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы (1 жыл) в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

  • Қой шаруашылығында жаңа технологиялар
    Несиелер: 5

    Пән қой шаруашылығы өнімдерін өндіру замануи технологиясың, қой шаруашылығында ақпараттық –басқару жүйесін қолдану, қой еті мен жүнін өндіруде озат технологияларды пайдалануың зерттейді. Пәнді зерттеу барысында қой өнімділігіне сыртқы факторлардың әсері, қой малын азықтандырудағы рацион құрастыруда заманауи ақпараттық жүйелерді қолдануы қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Сүтті және етті ірі қара шаруашылығы
    Несиелер: 5

    Пән ірі қара мал етін және сүтін өндіргенде заманауи технологияларды пайдалануың,ірі қара мал шаруашылығында генофондты сақтау және жетілдіру мәселелерің зерттейді. Сүт, ет және қос бағытағы ірі қара мал тұқымдарын жетілдірудегі әлемдік ірі қара малдардың генофондтарын пайдалануың, Қазақстанда ет және сүт бағытындағы ірі қара мал тұқымдарын жетілдіруін қарастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Сиыр етін бастапқы өңдеу технологиясы
    Несиелер: 5

    Ірі қара малдың биологиялық және шаруашылық ерекшеліктері. Ірі қара малдың ет өнімділігі. Еттің өнімділігіне, малды бордақылауға және малды бордақылауға әсер ететін факторлар. Ірі қара мал етін өңдіру технологиясы. Сиыр етін алғашқы өңдеу технологиясы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ауыл шаруашылығы құстарының өнімділігін арттырудағы селекцияның әдістері
    Несиелер: 4

    Пән ауыл шаруашылық құстарының шығу тарихын зерттейді, тауық, үйрек, қаз, күркетауық, цесарка тұқымдарын, линия, кросстарын қарастырады. Құс шаруашылығында асылдандыру жұмыстарына ерекше көңіл бөлінеді. Пәнді оқу барысында магистранттар әр түрлі құстардың өнімділігін арттырудың селекциялық әдістерін меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Сүтті алғашқы қайта өңдеудегі инновациялық технологиялар
    Несиелер: 5

    Сүтті өндіру және қайта өңдеу технологиялық процестерінің дағдыларын басқару, сүтті алу технологиялық мәдениеті және оның сүт өнімдеріне ауыстырылу құзыреттіліктерін сәйкестігі мамандық бойынша оқып жүрген магистранттарға қажетті білім, білік, тәжірибе беру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Кроссбредті қой шаруашылығы
    Несиелер: 5

    Пән: жартылай биязы - кроссбредті қой шаруашылығының пайда болу тарихын; кроссбредті қой шаруашылығындағы селекциялық-асыл тұқымдық жұмысты; кроссбред жүнді етті-жүнді қой тұқымдарын өсіруді; зауыттық желілер мен селекциялық топтарды; кроссбредті қой шаруашылығының экономикалық маңызы мен даму перспективаларын оқытады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ауыл шаруашылық малдары мен құс өнімдерін жоғарлатудың селекциялық әдістері
    Несиелер: 4

    Пәнді оқу кезінде өндірістік кешендердегі асылтұқымды жұмыстың ерекшеліктеріне және кешендер мен фермаларды қажетті сападағы малдармен жоспарлы жинақтауды ұйымдастыруға көңіл бөлінеді. Ауылшаруашылығы жануарлары мен құстарының өнімділігі мен көбею сапасын бағалау мәселелері тереңдетіліп қарастырылады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Менеджмент және басқару психологиясы
    Несиелер: 3

    Пәннен сабақ беру мақсаты заманауи ұйымдардың қызметін басқарудың теориялық негізгі ойларын, әдістемелік негіздерін магистранттардың терең ұғынуы және тәжірибелік әдістеріне ие болу болып табылады. «Менеджмент және басқару психологиясы» курсының мәні кәсіби бағытталған тұлғаның шығармашылық мүмкіндігінің қалыптасуы мен ашылуындағы оның жетекші рөлімен анықталады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мал шаруашылығы өнімдерін өндірудің инновациялық технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәнді оқыту: мал шаруашылығының әртүрлі салаларында инновациялық технологияларды, жануарларды ұстаудың әртүрлі жүйелерімен тәсілдерінде жаң атехнологияларды қолдану болып табылады. Ауылшаруашылығы малдарының төлдерін өсірудің әртүрлі тәсілдерінде инновациялық технологияларды қолдану ерекшеліктерін қарастырылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Малдардың өнімділігін арттыру кезіндегі асыл тұқымдық іс
    Несиелер: 4

    Пән әр түрлі шаруашылықтарда асыл тұқымды жұмыстарды жоспарлау және ұйымдастыруды қарастырады. Бұл курс ауыл шаруашылығы жануарларының биологиялық ерекшеліктерін ескере отырып, асыл тұқымдық және өнімділік сапасын арттырудың селекциялық және генетикалық әдістерін тереңдете оқытудан тұрады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қой және ешкі шаруашылығы
    Несиелер: 5

    Пән: қой және ешкі шаруашылығының халық шаруашылығындағы маңызың, жүн шикізатының түрлерін, қой және ешкі өнімдерінің түрлерін, қой және ешкілерді сұрыптауды, қой және ешкі ет өнімділігін бағалау техникасын, жүн өндірісінің технологиясын, өсіру техникасың, қой және ешкінің жүн, ет және сүт өнімділігін жоғарылату әдістерін зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шет тілі (кәсіби)
    Несиелер: 3

    Магистратурада шетел тілін оқытудың негізгі мақсаты болашақ магистрдің кәсіби іс-әрекетіндегі тілді белсенді меңгерудің дағдылары мен біліктіліктерін ары қарай дамыта отырып халықаралық стандарттары шеңберінде комминукативтік құзіретін жүйелі тереңдету болып табылады. Магистратурадағы шетел тілі курсы сабақтастық талаптарына жауап береді және үш сатылы жоғары білім буындарының бірі болып табылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Код ON1

    Кәсіптік іс-әрекетте шет тілінде іскерлік хат алмасуды жүзеге асыру

  • Код ON2

    Командаларды басқарады, көшбасшылықтың негізгі тәсілдемелерін бағалайды, ынталандырудың замануи тәсілдемелерін қолданады, дағдарыс жағдайда коммуникацияларды іске асырады, бақылау мен сапаны кешенді басқарады

  • Код ON3

    Жануарлар мен құстардың өнімділігін арттыру мақсатында асылдандыру жұмыстарын ұйымдастырады

  • Код ON4

    Ауыл шаруашылық жануарлар мен құстың өнімділігін арттыру үшін заманауи технологияларды жоспарлау және ұсыну

  • Код ON5

    Асыл тұқымды жануарларды стандарттау және сертификаттауда, өнімнің сапасын бағалауда заманауи технологияларды қолдану

  • Код ON6

    Басқару объектісі ретінде технологиялық үдерістерді жоспарлау мен сараптау қабілеттілігі, орындаушылар командасының жұмысы, түрлі пікірлер тұрғысында басқару шешімдерін қабылдау мүмкіндігі

  • Код ON7

    Өнім сапасын қамтамасыз ету құнын бағалау, сапа менеджменті жүйелерінің заманауи нұсқаларын халықаралық стандарттарға негізделген нақты өндірістік шарттарға бейімдеу, мал шаруашылығы өнімдерін сапалы басқару және техникалық бақылауды және мал шаруашылығы өнімдері сапасын басқаруды жүзеге асыру

  • Код ON8

    Мал шаруашылығында қазіргі заманғы зерттеу әдістерін, ғылыми-техникалық ақпараттарды және мал шаруашылығындағы отандық және шетелдік тәжірибелерді қолдану

Top