Жаңа білім беру бағдарламасы

7M11104 Мейрамхана және қонақ үй бизнесі HN в «Тұран-Астана» университеті

  • Бизнес және кәсіпкерлік
    Несиелер: 3

    Within the framework of this discipline, the following is studied: the role of legal norms in entrepreneurial activity. The concept of legal norms and economic law. Legal capacity Legal capacity. Labor law. The concept of the labor market and its features. Labor legislation: work book the procedure for concluding and terminating an employment contract. Administrative law governing business. Administrative offenses and punishments in the field of sanitary and epidemiological well-being of the population, in the field of entrepreneurship, and in the field of finance, taxes, fees. Consumer rights Protection. Ways to get into business. Registration of the company. Creation, reorganization and liquidation of a commercial organization. Licensing and termination of business activities.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Кәсіби этика және этикет
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде мыналар зерттеледі: кәсіби этиканың мәні мен ерекшелігі; қызмет көрсету саласындағы маманның кәсіби этикасы; этикалық білім құрылымындағы іскерлік этиканың орны; кәсіптік қызметтегі іскери рәсімдер; кәсіби қарым-қатынастың мәдениетаралық факторлары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жоғары мектеп педагогикасы
    Несиелер: 5

    Осы пән аясында мыналар зерттеледі: Жоғары білім беру педагогикасы: негізгі түсініктер және қалыптасу тарихы. Жоғары мектеп дидактикасы. Жоғары кәсіби білім берудің мақсаты мен мазмұны. Жоғары оқу орындарында оқытуды ұйымдастырудың технологиялары, әдістері мен формалары. Университеттің білім беру кеңістігі. Әлемдегі жоғары және жоғары оқу орнынан кейінгі білім беру жүйесі. Болондық Еуропадағы жоғары білім интеграциясының процесі. Маман дайындаудағы құзыреттілік тәсілі. Жоғары оқу орындарындағы сапа менеджменті. Жоғары білім сапасын басқару.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясындағы кәсіпкерлік тәуекелдер
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде мыналар зерттеледі: қонақжайлылық индустриясы: түсінігі, мәні; қонақ үй индустриясы құрылымындағы қонақ үй кәсіпорындары; қонақ үй кәсіпорнының ұйымдастырушылық құрылымы; Кәсіпкерлік тәуекелдер және олардың алдын алу әдістері (минимизация); қонақжайлылық индустриясындағы ұйымдардың кәсіпкерлік қызметінің тиімділігін бағалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шетел тілі (кәсіптік)
    Несиелер: 3

    Осы пән шеңберінде мыналар зерделенеді: жалпы ғылыми және ғылыми-кәсіби мәселелер шеңберінде аргументтеу және полемика дағдыларын дамыту негізінде монологтық және диалогтық формаларда шет тілінде ауызекі сөйлесу дағдыларын жетілдіру; шығарылған ақпаратты кейіннен өңдеп, түсіндіре отырып, тиісті мамандық бойынша шетелдік әдебиеттерді және қоғамдық-саяси бағыттағы мақалаларды оқу дағдыларын одан әрі дамыту; жалпыға бірдей қабылданған негізгі формаларда шет тіліндегі ғылыми ақпараттарды жазбаша түрде ұсынуға үйрету; маман даярлау профиліне сәйкес ресми іскерлік және ғылыми функционалдық стильдердің лингвистикалық сипаттамаларын зерттеу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қызмет көрсету саласындағы риторика және сөйлеу мәдениеті
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде мыналар зерттеледі: вербальды қарым-қатынас жағдайының ерекшеліктері, оған қойылатын негізгі талаптар, қарым-қатынас компоненттері; қарым-қатынастың жіктелуі, олардың айрықша белгілері, сөйлеу жағдайында қарым-қатынастың әр түрін қолданудың орындылығы; қызмет көрсету саласында вербалды коммуникацияны қолдану; іскери ортадағы қарым-қатынас ерекшеліктері, диалогтағы сөйлеу мәдениетінің маңызы; этикет және вербальды емес этикет туралы түсінік, өз эмоцияларыңызды сөзсіз қалай дұрыс және ұстамды түрде білдіруге болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 3

    Осы пән шеңберінде мыналар зерттеледі: менеджмент психологиясына кіріспе. Басқару субъектілері мен объектілерін зерттеудің психологиялық әдістері. Басқару қызметі тиімділігінің психологиялық факторлары. Басқару міндеттері контекстіндегі негізгі психологиялық теориялар мен тәсілдер. Басқару субъектілері мен объектілерінің типологиясы. Басқару байланысы. Менеджердің коммуникативті құзыреттілігі. Сұхбат басқару коммуникациясының ерекше түрі ретінде. Іскери келіссөздер жүргізу. Басқару міндеттері аясындағы эмоциялар мен эмоционалды күйлер. Конфликт психологиясы. Өзін-өзі таныстыру және көпшілік алдында сөйлеу технологиялары.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық тәуекелдерін басқару
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде мыналар зерттеледі: Қонақжайлылық индустриясындағы тәуекелдердің түсінігі және түрлері. Тәуекелдерді басқару. Тәуекелді сәйкестендіру. Тәуекелді өлшеу. Тәуекелдерді бақылау. Сақтанушыдан тәуекелді аудару (беру) сақтандырушыға. Сақтандырушының сақтандыру портфелі, оның сипаттамалары, шешім қабылдау жағдайына әсері. Қонақжайлылық кәсіпорнын мүлікті сақтандыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мінез -құлық психологиясы және сыбайлас жемкорлыққа қарсы мәдиниет
    Несиелер: 5

    "Мінез-құлық психологиясы және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет" пәні сыбайлас жемқорлық психологиясы және сыбайлас жемқорлыққа қарсы сана туралы тұтас түсінік қалыптастырады. Магистрант психологиялық түсініктер мен санаттарды меңгеруі керек; сыбайлас жемқорлық мінез-құлқының себептері, сондай-ақ сыбайлас жемқорлыққа қарсы күрес жолдары, Кәсіби этиканың мазмұны мен ерекшеліктері, Кәсіби қызметтегі адамгершілік жанжалды жағдайларды шешудің ықтимал жолдары (тәсілдері), сондай-ақ этикалық тұрғыдан кәсіби іс-әрекеттің фактілері мен құбылыстарын бағалау, нақты өмірлік жағдайларда адамгершілік ережелері мен мінез-құлық нормаларын қолдану.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Ғылымның тарихы және философиясы
    Несиелер: 3

    Пән аясында Ғылым философиясы философияның бір бөлігі ретінде оқытылады. Философия құрылымындағы ғылым философиясының мәртебесі. Ғылым философиясы және ғылым тарихы өзара қатынас мәселелері, ғылымның дүниетанымдық контекстері. Ғылым тарихы мен философиясындағы метафизикалық және антиметафизикалық дискурстар. Ғылымның онтологиясы, ғылым тарихы мен философиясындағы ғылыми реализм мен инструментализм оппозициясы, ғылымның эпистемологиялық мәселелері, дифференцияланған тұтастық ретіндегі ғылыми білім, оның шынайылығы мен негізділігі мәселелері, ғылыми таным аксиологиясы. құндылықтар табиғаты, бағалау және құндылықтар, ғылымның идеалдары мен нормалары. олардың өзгерісінің ғылым тарихы.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының технологиясы, ұйымдастырылуы және жобалануы
    Несиелер: 5

    Осы пәннің шеңберінде мыналар зерделенеді: Қоғамдық тамақтандыру қызметі адамның ең маңызды қажеттіліктерін қанағаттандыру формасы ретінде; қоғамдық тамақтандыру қызметін ұйымдастырудағы инновациялық технологиялар; тамақтандыру кәсіпорнының ресурстық базасы; ЭПП технологиялық дизайны

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Мейрамхана және қонақ үй бизнесінде іскерлік іс-шараларды ұйымдастыру және қызмет көрсету
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде мыналар зерттеледі: тұтынушыларға қызмет көрсету; мейрамхана қызметін басқару; дамуды басқару; конференциялар мен банкеттер ұйымдастыру; конференциялар мен банкеттерде қолданылатын әдістердің өнімділігі мен сапасы; іскери іс-шаралардың мәзірін жоспарлау; конференциялар мен банкеттер ұйымдастыру; келісім-шарттарды басқару және қонақ үй мен мейрамхана бизнесіндегі іс-шараларды ұйымдастыру; мейрамханадағы іскери іс-шараларды жоспарлау және басқару және қонақ үй бизнесі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Конгрестік қызмет көрсету
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде келесілер зерттеледі: іскерлік туризм нарығына шолу; іс-шараға алдын-ала дайындық; іс-шара жобасын әзірлеу және басқару; серіктеспен және мердігерлермен өзара әрекеттесу әдістері мен схемалары; іс-шарада қызметкерлердің жұмысын ұйымдастыру; оқиғалардың тәуекелдерін басқару; іс-шараға арналған жылжыту және сату құралдары; іс-шараларды қаржылық басқару; конгресс орталығы жұмысын ұйымдастыру - әлемдік тәжірибе.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақ үй және мейрамхана бизнесі кәсіпорындарын жобалау және ашу
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде мыналар зерттеледі: тұжырымдамасы және жобалау кезеңдері; жобалау жұмыстарының негізгі кезеңдері; қонақ үйлер мен қонақ үй кешендеріне арналған ғимараттарды жобалаудың нормативтік құқықтық базасы; қонақ үйлер мен қонақ үй кешендерін жобалау процесі мен кезеңдерінің ерекшеліктері; қонақ үйлер дизайнындағы маркетингтік зерттеулер; көршілес аймақтардың дизайны және қонақ үйдің сыртқы түрі; қонақ үйдің лобби тобы, бірінші қабат, баспалдақтар мен лифттердің дизайнын; қонақ үй нөмірлерінің дизайны; қонақ үйдің әкімшілік аймағын жобалау; қонақ үйлерге арналған инженерлік жүйелерді жобалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қызмет көрсету саласындағы Диджитал-технологиялар
    Несиелер: 6

    Осы пән шеңберінде мыналар зерттеледі: қазіргі заманғы қонақ үй мен мейрамхана бизнесінде қолданылатын цифрлық технологиялар түрлері, инновациялық технологиялар; Қызмет көрсету саласындағы цифрлық технологиялардың мүмкіндігі. Ibis мобильді тіркеу жүйесі, қонақүйге арналған Alexa дауыстық көмекшісі, қонақүйлердегі, мейрамханалардағы орындарды брондау және брондау саласындағы цифрлық технологиялар, электронды кілттер және олардың қонақ үй бизнесіндегі мүмкіндіктері, мәзірлерді жаңарту кезінде цифрландыру; қонақ үйлер мен мейрамханаларға арналған цифрландырудың басқа құралдары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Аспаздық менеджмент
    Несиелер: 3

    Осы пән аясында келесілер зерттеледі: менеджмент, аспаздық өндірісті ұйымдастыру, аспаздық, кондитерлік және нан-тоқаш дағдылары, мәзірді әзірлеу ерекшеліктері мен дайындығы, тағамдарды безендіру, кесу және безендіру, қызмет түрлері; мекеменің имиджін жақсарту, ұжымдық рухты және қызметкерлердің мотивациясын арттыру, стратегиялық даму жоспарларын құру принциптері; диетика, дұрыс тамақтану негіздерін оқып үйрену. Тапсырмаларды тарату және аспаздың жұмыс орнында брифинг. Тапсырмаларға сәйкес жұмыс орындарын, құрал-жабдықтарды, тауарлы-материалдық құндылықтарды, ыдыстарды дайындауды ұйымдастыру. Әр түрлі санаттағы тұтынушылардың қажеттіліктерін, қызмет түрлері мен формаларын ескере отырып, жартылай фабрикаттарға арналған рецептураларды әзірлеу, бейімдеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мейрамхана бизнесін басқару және аспаздық өндірісті ұйымдастыру
    Несиелер: 3

    Осы пәннің шеңберінде мыналар зерттеледі: мейрамхана бизнесі кәсіпорындарын басқару және ұйымдастыру негіздері; мейрамхана бизнесі кәсіпорындары үшін тауарларды жеткізуді ұйымдастыру; мейрамхана кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру; қолдау қызметтерін ұйымдастыру; мейрамхана кәсіпорындарында қызметтерді ұйымдастыру, аспаздық өндірістің негіздері, аспаздық өндірісті басқару және ұйымдастыру, оларға қойылатын талаптар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қызмет көрсету саласындағы сұранысты ынталандырудың инновациялық әдістері
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде оқылады: Инновациялар және олардың түрлері. Инновацияның модельдері мен формалары, оларды таратудың мүмкін нұсқалары. Қонақ үй және мейрамхана қызметтерінің әлемдік нарығы. Инновацияны мемлекеттік реттеу. Инновациялық қонақжайлылық маркетинг және менеджмент. Жаңа тарату арналарын құру, қонақ үй мен мейрамхана қызметін тиімді сатудың инновациялық процестері мен әдістерін әзірлеу. Сервистік инновация. Технопарктер, технологиялық орталықтар, инкубаторлар және олардың қызметі. Қонақжайлылық индустриясының кәсіпорындары үшін адалдық бағдарламаларын әзірлеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының мамандарын даярлаудың теориясы мен практикасы
    Несиелер: 3

    Осы пән шеңберінде келесілер зерттеледі: қонақжайлылық индустриясында барлық деңгейдегі мамандарды даярлау ерекшеліктері, Қазақстан Республикасының қонақжайлылық индустриясында адами ресурстардың қалыптасуын мемлекеттік реттеу; қонақ күту және қызмет көрсету тәжірибесін басқару; кәсіби шеберлік сайыстары; қонақ үй қызметкерлерінің мотивациясы; корпоративті мәдениеттің қонақжай индустриясындағы рөлі; тренингтер мен шеберлік сыныптарын өткізу, қонақжайлық саласындағы қызметкерлердің кәсіби мансабын басқару.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясында ғылыми зерттеулер жүргізу әдістері
    Несиелер: 5

    Осы пәннің шеңберінде мыналар зерттеледі: қонақжайлылық индустриясын зерттеуде жалпы ғылыми және жеке әдістерді қолдану. ... Қонақ үй бизнесіндегі менеджмент және маркетинг әдістері. Қонақжайлылық индустриясындағы іскери тәжірибелер. Қонақжайлылық индустриясында қолданылатын қаржылық-экономикалық қызметтің әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық саласындағы ғылыми зерттеулерді ұйымдастыру және жоспарлау
    Несиелер: 5

    Осы пән аясында мыналар зерттеледі: Ғылыми зерттеу тұжырымдамасы. Ғылыми зерттеу кезеңдері. Қонақжайлылық индустриясын зерттеудің әдіснамалық тәсілдері. Диалектиканың негізгі заңдарын қонақжайлылықтағы ғылыми зерттеулерде қолдану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Инновациялық салада өткізуді ынталандыру
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде мыналар зерттеледі: инновацияларды жіктеу; инновацияны өнім ретінде сипаттау; өнім инновацияларының өмірлік циклі және оның кезеңдеріндегі стратегиялық шешімдер; инновациялардың таралуы; инновациялық өнімнің дамуын жеделдету жолдары; жаңа өнімдерге арналған брендинг және брендтік стратегиялар; Өнімге инновациялық қосымша: орау, байланысты қызметтер, сатудан кейінгі қызмет; инновациялық өнімдер мен технологияларды ілгерілету үшін байланыс элементтерінің өзара әрекеті; жаңа өнімді сату жүйесін ұйымдастыру: сату схемасы мен сатушыларды таңдау; өнімді қалыптастыру және оны нарықта шоғырландыру тұрғысынан инновациялар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Ұлттық және халықаралық туристік аймақтардағы қонақ үй және мейрамхана бизнесі
    Несиелер: 6

    Бұл курс ұлттық және халықаралық туристік аудандардағы қонақ үй мен мейрамхана кәсіпорындарының қызмет ету ерекшеліктерін зерттеуге бағытталған. Пән ішкі және халықаралық нарықта қонақ үй мен мейрамхана қызметтері саласындағы кәсіби қызмет дағдыларын қалыптастырады. Сонымен қатар, магистранттар пәннің бір бөлігі ретінде әлемге әйгілі туристік аймақтар аумағында қонақ үй бизнесін ұйымдастыру бойынша нақты білім алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақ үй және мейрамхана қызметтерін сату технологиясы
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде оқылады: Сатуды дамыту және олардың қонақ үй мен мейрамхана бизнесіндегі рөлі. Тұтынушының қонақ үй өнімін сатып алуы. Қонақүйде және мейрамхана бизнесінде сауда жасау мотивациясы. Сату стратегиясын әзірлеу. Сату техникасы. Сатуды басқару. Қонақ үй мен мейрамхана қызметтерінің маркетингтік қызметінің тиімділігін бағалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақ үй қызметтерін жылжыту және сату әдістері
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде мыналар зерттеледі: қонақ үй индустриясында қызметтерді сату және сату жүйесін ұйымдастыру; қонақ үй индустриясындағы қызметтерді жеке сату; қонақ үй қызметтерін телефон арқылы сату; мейрамханалар мен барлардың өнімдері мен қызметтерін сату; банкет бөлмелері мен мәжіліс залдарын сату; жарнама құралдарын қонақ үй индустриясында қолдану

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қызмет көрсету саласы мамандарын кәсіптік даярлауды ұйымдастыру
    Несиелер: 3

    Осы пән шеңберінде мыналар зерделенеді: қызмет көрсету саласы үшін кадрларды даярлау ерекшеліктері; кәсіптік білім беру жүйесінің даму тенденциялары; қызмет көрсету саласының мамандарын даярлау сапасын бағалау критерийлері; қызмет көрсететін мамандарды көп деңгейлі оқыту

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Код ON1

    Заманауи педагогикалық технологияларды меңгеріп, коммуникативті дағдыларға ие болу

  • Код ON2

    Білім беру саясатының мақсаттарын іске асыруда жоғары білім беру педагогикасы, кәсіптік білім негіздері туралы білімдерін қолдана білу

  • Код ON3

    Кәсіби іс-әрекеттің мәселелерін шешу үшін шет тілдерінің бірінде жазбаша және ауызша сөйлесу дағдыларына ие болу

  • Код ON4

    Қонақтардың қажеттіліктері мен мінез-құлық әдеттерін ескере отырып, қонақ үй / мейрамхана құрылымдық бөлімшелерінің қызметін цифрландыру және автоматтандыру процестерін басқару мүмкіндігі

  • Код ON5

    Ақпаратты, қызметтерді, қызметті талдау және бағалау, қонақүйлер мен мейрамханаларды басқарудағы мәселелерді анықтау

  • Код ON6

    Тұтынушыларға қызмет көрсету деңгейін бағалау және қызмет көрсету сапасын арттыру, инновациялық қызмет көрсету технологияларын енгізу, сондай-ақ қоғамдық тамақтану орындарының технологиялық безендірілуі бойынша шаралар әзірлеу.

  • Код ON7

    Қызметкерлердің қызметін бағалай және олардың кәсіби дамуына бағыттай отырып, қонақ үй мен мейрамхананың барлық құрылымдық бөлімшелерінде ұсынылатын қызметтер мен қызметтердің сапасы туралы білімді болу

  • Код ON8

    Орналастыру және тамақтандыру кәсіпорындарының қызметтерін дамыту және жылжыту процесін басқаруда алдыңғы қатарлы маркетингтік технологиялар мен құралдарды қолдана отырып, маркетингтік стратегияларды құра білу

  • Код ON9

    Қызмет көрсету саласындағы ғылыми және жобалық зерттеулерді басқара білу және қонақ үй мен мейрамхана кәсіпорындарын жобалауды жүзеге асыру

  • Код ON10

    Бизнес-процесті ұйымдастыру және нарықта сұранысқа ие қонақ үй өнімдері мен мейрамхана қызметтерін құру, оларды ішкі қонақжайлылық нарығында жылжыту

  • Код ON11

    Ұлттық, халықаралық қызмет стандарттарын қонақжайлылық индустриясында қолдана білу және сервистік қызметті дамыту

  • Код ON12

    Шет тілде қызмет көрсететін кәсіби терминологияға ие болу, іскерлік және іс-шаралар туралы келіссөздер жүргізе білу

  • Код ON13

    Ғылым тарихы мен философиясының тұжырымдамалық негіздерін білу, қызмет етудің ғылыми дүниетанымын қалыптастыру

Top