Жаңа білім беру бағдарламасы

6B11103 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі в Yessenov University

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Білім беру бағдарламасының мақсаты: мейрамхана және қонақ үй бизнесінде келесі құзыреттіліктерге жауап беретін менеджерді дайындау: • Қонақжайлылық саласындағы халықаралық стандарттарға сай келетін терең білім, дағдылар мен практикалық дағдылар • Тілдік, аналитикалық, басқарушылық, сандық білім қабілеттер мен дағдылар • Инновациялық және жаһандық ойлау, жеке және рухани-адамгершілік қасиеттер • Қонақжайлық индустриясында және мейрамхана ісінде жеке бизнесті ұйымдастыру мақсатында кәсіби дағдыларды одан әрі жетілдіру қабілеті
  • Академиялық дәреже Бакалавриат
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша
  • Оқу мерзімі 4 года
  • Кредиттер көлемі 240
  • Білім беру бағдарламаларының тобы B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
  • Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
  • Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
  • Сакральді Маңғыстау
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты: тарихи-мәдени үдерістер мен тарих пен мәдениеттің өзара іс-қимылы мәселелерін, сакрализация процесінің тарихи және мәдени трансформациясын, Қазақстанның ұлттық бірегейлігін нығайтудағы киелі кеңістіктердің рөлі мен маңызын нақты түсінуді қамтамасыз ету. Онда ұлттық-мәдени мұра болып табылатын Маңғыстаудың археологиялық, тарихи, мәдени ескерткіштері қарастырылады және өлкенің тарихи және саяси оқиғалары зерттеледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Экономикалық теория
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-экономика туралы базалық білім беру, Экономика туралы жүйе, экономикалық дамудың негізгі ұғымдары, категориялары, заңдары мен заңдылықтары туралы түсінік беру. Экономикалық теория экономиканың жұмыс істеуінің іргелі проблемаларын, қоғамның әлеуметтік - экономикалық дамуының эволюциясын, жеке көбею заңдылықтарын (микроэкономика), ұлттық экономика (макроэкономика), мезоэкономика және әлемдік экономика деңгейінде көбеюді қарастырады және зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ойлау дизайны
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-адамдарға білімді қолдануда икемді болуға көмектесетін идеяларды қалыптастыру мен жүзеге асырудың шығармашылық процесін жүзеге асыру; белгісіздік жағдайында тұрақсыз шешімдерді табуға, серпінді идеяларды құруға мүмкіндік беретін стандартты емес ойлауды дамыту. Курста инновациялық дизайн-өнімдерді жобалау, жасау, дамыту және апробациялау үдерісінің әдіснамасы мен практикасы, кәсіби дағдыларды дамытуға және жетілдіруге ықпал ететін дизайн-ойлау құралдарының сипаттамасы ұсынылған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты сыбайлас жемқорлыққа қарсы әлеуметтік құбылыс ретінде азаматтық ұстанымды қалыптастыру. Курс сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті жетілдіруге және сыбайлас жемқорлық құқық бұзушылықтар үшін моральдық-адамгершілік және құқықтық жауапкершілікті қалыптастыруға бағытталған. Пән Қазақстан Республикасында сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимылдың әлеуметтік-экономикалық, құқықтық, мәдени, адамгершілік-этикалық аспектілерін жүйелі түрде ашып көрсетеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Медиа сауаттылық
    Несиелер: 5

    Мақсаты-медиа байланыстарды сапалы түсіндірудің базалық дағдыларын меңгеру, түрлі БАҚ жаңалықтар материалдарын талдау технологияларын меңгеру және ақпараттық материалдарды деконструкциялау әдістерін үйрену, жаңалықтар мәтінін жарнама, насихаттан ажыратуға, ақпарат көздерін олардың сенімділігі, беделінің дәрежесі бойынша бағалауға, факт пен пікір арасындағы айырмашылықты түсінуге үйретеді. Пән кәсіби қызметте ақпараттық технологияларды шығармашылықпен қолдану қабілетін дамытуға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қоғамға қызмет
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-білім алушылардың рухани-адамгершілік қасиеттерін дамыту мақсатында қоғамға қызмет ету дағдыларын қалыптастыру. Пән қоғамның нақты мәселелерін шешуге қосу және жобалық іс-әрекет дағдыларын игеру, әлеуметтік ортадағы тиімді қарым-қатынастың психологиялық негіздерін түсіну, сыни ойлау арқылы студенттердің белсенді өмірлік ұстанымын қалыптастыруға бағытталған. Теориялық материал барысында білім алушылар волонтерлік қызмет, көшбасшылық, сыни ойлау тақырыптарын зерделейді, проблемаларды анықтайды, жобалар әзірлейді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Құқық негіздері
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-кәсіби және әлеуметтік ортада тиімді өзара әрекеттесу үшін студенттердің құқықтық және құқықтық мәдениетінің деңгейін арттыру. Бұл пән юриспруденцияның негізгі ұғымдары мен категориялары туралы түсінік қалыптастырады; қолданыстағы заңнаманың негізгі ережелері туралы нақты түсінік береді, қазақстандық құқықтық салада өз бетінше бағдарлау дағдыларын дамытады; заңды құжаттармен жұмыс істеу дағдыларын дамытады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Француз тілі
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты студенттер француз тілінде жазбаша да, ауызша да функционалды құзіреттіліктерді қолдана алады. Олар француз тілді клиенттермен жылы шырайлы және жылы шырайлы емес әңгімелер жүргізе алады. Қарым-қатынас жасау үшін қажетті тіл білімі мен құзыреттілігі жеткілікті болады, сондай-ақ қонақжайлылықпен байланысты кәсіби міндеттерді орындай алатын болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Түрік тілі
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты: студенттердің түрік тілінің негіздерін бастапқы деңгейде меңгеруі және студенттердің оқытылатын тіл елі туралы танымдық білімдерін қалыптастыру. Курстың негізгі міндеттері: Білім алушылардың ой-өрісін және эрудициясын кеңейту, тақырыптық сөздік қорын меңгеруді қамтамасыз ету, түрік тілінде тілдесу қабілетін қалыптастыру. Курс ең көп қолданылатын лексиканы, негізгі грамматикалық материалды қамтиды, оқу, тыңдау, сөйлеу және жазу дағдыларын қалыптастыруға және бекітуге мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Парсы тілі
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты – студенттердің парсы тілінің негіздерін бастауыш деңгейде меңгеруі және студенттердің оқытылатын тілдің елі туралы кіріспе білімдерін қалыптастыру. Курс мыналарды қамтиды: жазу, фонетикалық ерекшеліктер және негізгі грамматикалық ережелер; күнделікті тақырыптар бойынша негізгі сөздік; тарихы мен географиясы, сондай-ақ Иранның мәдениеті, тарихы мен дәстүрлері туралы жалпы мәліметтер.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Итальян тілі
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты студенттер функционалды құзыреттіліктерді итальян тілінде жазбаша да, ауызша да қолдана алады. Олар италиялық клиенттермен жылы шырайлы және жылы шырайлы емес әңгімелер жүргізе алады. Қарым-қатынас жасау үшін қажетті тіл білімі мен құзыреттілігі жеткілікті болады, сондай-ақ қонақжайлылықпен байланысты кәсіби міндеттерді орындай алатын болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Кәсіпкерлік
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты бәсекелестік ортада кәсіпкерлік теориясы мен практикасын зерделеу негізінде кәсіпкерлік қызметті жүзеге асырудың практикалық дағдыларын алу болып табылады. Пән өз ісін құру механизмін, ақпараттық және цифрлық технологияларды, қаржылық және кадрлық қамтамасыз етуді, кәсіпкерлік тәуекел түрлерін, кәсіпкерлік құпияны және кәсіпкерлік мәдениетті пайдалана отырып, бизнес-жоспарлауды зерделеуге бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Кәсіби шет тілі
    Несиелер: 3

    Курстың мақсаты студенттердің коммуникативтік құзыреттілікті меңгеруі болып табылады, бұл болашақта шетел тілін кәсіби қызметтің түрлі салаларында, ғылыми және практикалық жұмыста, шетелдік әріптестермен қарым-қатынаста, өзін-өзі бейнелеу, кәсіби білімдерін жетілдіру үшін пайдалануға мүмкіндік береді. Курс грамматиканы, кәсіби сипаттағы лексикалық материалды және кәсіби бағыттағы мәтіндерді қамтиды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Жаһандық экология
    Несиелер: 3

    Пәннің мақсаты-экологияның қазіргі заманғы мәселелерін талдауға, зерттеуге және шешуге кешенді көзқарасты қамтамасыз ететін жаһандық экологиялық ойлауды қалыптастыру. Онда қазіргі экологиялық проблемалар, олардың жаһандық сипаты және қазіргі экологиялық проблемалардың әлемдік экономиканың жағдайымен және елдердің даму ерекшеліктерімен байланысы қарастырылады және зерттеледі. Пәнді оқу экологиялық жобаларды әзірлеу және іске асыру арқылы өтеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Бизнес ағылшын тілі
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-шет тілін меңгеру деңгейін арттыру және білім алушылардың қажетті және жеткілікті деңгейін меңгеру кәсіби және ғылыми қызметтегі әлеуметтік-коммуникативтік міндеттерді шешу үшін коммуникативтік құзыреттілік.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Академиялық жазылым негіздері
    Несиелер: 3

    Пәннің мақсаты білім алушыларда кәсіби білімді дамыту мақсатында академиялық мәтіндерді құру және ғылыми зерттеулердің нәтижелерін жазбаша ұсыну дағдыларын қалыптастыру. Пән ғылыми ақпаратты жазу және ұсыну негіздерін оқытуға, академиялық сипаттағы мәтіндермен жұмыс жасауға, оқу және зерттеу жұмыстарына бағытталған. Бұл курста студенттердің ғылыми мәтіндермен жұмыс жасау дағдыларын қалыптастыруға бағытталған бірқатар мәселелер қарастырылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Эмоционалды интеллект
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты: эмоционалды зияткерлікті басқару дағдыларын қалыптастыру. Пән эмоционалды интеллектінің жоғары деңгейі бар, өзін және айналасындағы адамдардың эмоцияларын тани алатын, кәсіби және әлеуметтік ортада тиімді қарым-қатынас жасайтын адамды қалыптастыруға бағытталған. Курс эмоционалды интеллекттің, модульдердің, эмоциялар түрлерінің, темперамент түрлерінің тарихын қарастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Health club
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты студенттерді қонақ үйдегі Health club қызметтерінің толық спектрімен таныстыру. Пәннің пәні-студенттер осы бөлімнің сауығуы мен көңіл көтеруі үшін қонақтар алдында қонақ үйдің негізгі міндеттерін орындай алатын ұйымның теориясы мен практикасы.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Room Service
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты студенттер әр түрлі бөлмелердегі бөлме бөлімінің ұйымдастырылуымен және күнделікті қызметімен танысады. Бөлім бөлмелерінің жауапкершілігінің негізгі бағыттары зерттелуде, олардың әртүрлі қонақ үйлердегі маңыздылығы практикалық сабақтардың көмегімен көрсетіледі. Бөлме бөлімінде кеңінен қолданылатын өнімділік көрсеткіштері қонақ үйдің күнделікті қызметінде қолданылатын жалпы есептер арқылы енгізіледі.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Қазақ қонақжайлылығының негіздері
    Несиелер: 5

    Бұл курстың мақсаты студенттерді қонақжайлылық индустриясымен таныстырады. Олар алады туристік қызметтерді жеткізушілерге шолу, әсіресе қазақтілді өмір сүру негіздерімен. Студенттер нақты пунктпен танысады жеткізу тізбегіндегі олардың мағынасын түсіну үшін тағайындалған және таңдалған қонақ үйлер, мейрамханалар және басқа да қызмет көрсетушілер.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Туризм және қонақжайлылық саласындағы кәсіби этика
    Несиелер: 5

    Мақсаты-ғылымның қазіргі заманғы салаларының бірі және кәсіби этиканың құрамдас бөлігі ретінде Бизнес этикасы туралы тұтас көзқарас қабілетін қалыптастыру. Мыналар зерделенеді: қонақжайлылық этикасының ерекшелігі, негізгі тәсілдері, тұжырымдамасы мен халықаралық қағидаттары; қазақстандық іскерлік мәдениеттің жай-күйі және оның даму үрдістері; корпоративтік мәдениет пен корпоративтік этика негіздері; іскерлік қарым-қатынас пен этикеттің негізгі қағидалары.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Housekeeping
    Несиелер: 5

    Осы курс барысында студенттер кір жуу және бөлмелерді тазарту сияқты қонақ үй мекемелеріндегі шаруашылық бөлімінің рөлі, міндеттері және жалпы ұйымдастырылуымен танысады. Осы курсты сәтті аяқтағаннан кейін студенттер қонақ үй бөлімінің жалпы ұйымы туралы негізгі түсініктерін көрсетіп, тазарту процедураларын орындай алуы керек.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • BQ
    Несиелер: 6

    Пәнді игерудің мақсаты ақпараттық кластер жағдайында студенттердің компанияның тиімді коммуникациялық стратегиясын қалыптастыру болып табылады. Тапсырыс беруші мен орындаушы тарапынан дайындық, әзірлеу, өткізу және іс-шаралар процесінің мазмұнын білу. Оқиғаларды ұйымдастырудың дайындық кезеңінде зерттеулер жүргізіңізжәне ауқымды сипаттағы жұмыстарды жүргізу дағдылары бар

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Booking
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты студенттерді негізгі күнделікті брондау, сұраныстарды өңдеу процедураларымен таныстыру. Студенттер күнделікті брондау тапсырмаларын оқиды брондау қызметтерінің толық спектрімен қонақ үйлерде қонақтармен жұмыс жасау бөлімдері орындайды.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Restaurant
    Несиелер: 6

    Курстың мақсаты студенттер асханалық мекемелердің стандарттарын біліп, орындай алуы керек. Мейрамханада сапалы қызмет көрсету үшін олар арнайы жоғары сапалы технологияларды қолдана білуі керек. Оқушылар өздерінің дәйекті рөлдерін өз бетінше ұйымдастыра және басқара білуі керек. Студенттер белсенді мейрамхана қызметкерлерімен және клиенттермен тиісті түрде байланыса алуы керек.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • F&B trends
    Несиелер: 5

    F & B негіздеріне сүйене отырып, студенттер мейрамхана менеджментінің негізгі ұғымдарымен танысады. Курс барысында студенттер F&B операцияларын қалай басқаруға болатындығын, басқарудың әдістері мен стратегияларын, сондай-ақ мейрамханалардың әртүрлі түрлерін талдайды.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Қонақжайлылықтағы GDS
    Несиелер: 5

    Мақсаты кәсіпорындарды тиімді басқару үшін қонақ үй және мейрамхана қызметтерін брондау және брондау жүйелерін практикалық қолдану қабілетін қалыптастыру. Қолданбалы бағдарламалық қамтамасыз ету мәселелері; Sabre, Amadeus, Galileo, Worldspan, Fidelio базасында қонақжайлылық кәсіпорындарының және бронь жүргізу және клиенттерді резервтеу, PNR, маскалар жасау үшін басқа да дистрибутивтік жүйелердің мамандандырылған бағдарламалық қамтамасыз ету жұмысының әдістемесі зерделенетін болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Қонақүйлерді басқарудың автоматтандырылған жүйелері
    Несиелер: 5

    Мақсаты-қонақ үй бизнесі саласында пайдаланылатын автоматтандырылған басқару жүйелерінің (АБЖ) негізгі түрлері туралы құзыреттер мен түсініктерді қалыптастыру: АБЖ теориялық негіздері, АБЖ отандық және шетелдік жүйелерінің сипаттамалары; қазіргі заманғы қонақ үйді ақпараттық қамтамасыз етуге қойылатын талаптар; АБЖ кезеңдері; Shelter бағдарламасы және оның функционалдық мүмкіндіктері; АБЖ құрылымдарын қалыптастырудың заманауи тәсілдері зерделенетін болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Reseption
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты-студенттер қабылдау бөлмесінде күнделікті негізгі процедуралармен танысады, мысалы келуді тіркеу, сұраныстарды өңдеу және шығу. Студенттер күнделікті операциялық тапсырмаларды оқиды, консьерждер мен қонақ үйлердегі қонақтармен жұмыс жасау бөлімдері толық қызмет көрсетеді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Kitchen
    Несиелер: 8

    Курстың мақсаты-студенттер барлар мен мейрамханалардың әртүрлі тұжырымдамаларын біліп, тәжірибе жасай алады. Студенттер ең қолайлы ұғымдарды тани алады нақты жағдайды оңтайландыру және әр шығу кезінде ағындарды оңтайландыру. Басқару көзқарасын қолдана отырып, студенттер қалай жұмыс істейтінін түсінеді әр тұжырымдама.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Қонақжайлылық менеджменті
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты: басқару практикасына қонақ үйлер мен мейрамханаларды басқару принциптері мен әдістеріне негізделген нарықтық аспектілерді енгізу қабілетін қалыптастыру болып табылады. Мейрамхана мен қонақ үйді басқарудың терминологиясы, әдістері мен стильдері, ұйымдастыру құрылымдарының типтері, тамақтану кәсіпорындарында қызмет көрсетуді басқару процестері, қонақ үйлер мен мейрамханалар қызметкерлерін жоспарлау мәселелері зерттелетін болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Туризм маркетингі
    Несиелер: 5

    Оқыту мақсаты студенттерді туристік индустриядағы маркетинг саласындағы негізгі ұғымдар, туристік компаниядағы маркетингтің принциптері мен функциялары, сонымен қатар ұйымдастыру және жүзеге асыру әдістерімен таныстыру. «Туризм маркетингі» пәнінің теориялық курсы студенттердің туристік компанияның маркетингтік қызметі теориясы мен практикасындағы білімін дамытады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Қонақжайлылықтағы жарнама
    Несиелер: 5

    Мақсаты-қонақжайлылықта жарнаманың теориясы мен практикасын, оның мазмұнын, ерекшеліктері мен қазіргі заманғы даму үрдістерін қолдану үшін қабілеттілікті қалыптастыру: Қазақстан Республикасындағы жарнаманың тарихы, негізгі ұғымдары, халықаралық конвенциялардың терминдері және нормативтік-құқықтық негіздері, өзендердің түрлері, сипаттамалары, жіктелімдері, жарнама қызметінің санаттары, жарнамалық өтініштерді әзірлеу қағидаттары, орналастыру арналарының ерекшеліктері, қонақжайлылықта пайдалану ерекшелігі зерделенетін болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Әлем халықтарының гастрономиясы
    Несиелер: 5

    Мақсаты әлем халықтарының гастрономиясының тарихи-этнографиялық ерекшеліктерін түсіну және оларды қонақжайлылық индустриясына енгізу қабілеттерін қалыптастыру. Олар: әлем халықтарының гастрономиясы мен дәстүрлі тағамдарының тәсілдері мен ерекшеліктері, географиялық ортаға және халықтың тарихи тәжірибесіне тәуелділік, жергілікті халықтың дәстүрлі әдет-ғұрыптары, салт-дәстүрлері мен тамақтану мәдениеті, туризм практикасындағы аспаздық мұраның практикалық құндылығы зерделенетін болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Қонақжайлылық маркетингі
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты: қонақжайлылық индустриясының маркетингтік әдіс тәсілдер жүйесін игеру. қонақжайлылық индустриясы кәсіпорнындағы қазіргі нарықтық ортадағы кешенді маркетингтік талдау, жылжыту және бақылау жүйесіне негізделген маркетинг қызметінің теориялық және тәжірибелік негіздері, кәсіпорындардың сыртқы және ішкі маркетингтік орталары, қонақжайлылық индустриясы саласындағы жарнамалық қызмет пен стратегиялық позициялану элементтері зерделенетін болады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Мейрамхана кешендерінің эстетикасы мен дизайны
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты: туристік және қонақ үй-мейрамхана кешендерін жобалау мүмкіндігін қалыптастыру. Әртүрлі елдердегі қонақ үй және мейрамхана кешендерін жобалаудың қазіргі жағдайы, теориялық негіздері мен тәжірибесі, негізгі құрылыс нормалары мен ережелері, әртүрлі деңгейдегі Қазақстан Республикасының аумағын дамытудың жалпы схемалары, кешендердің сәулеттік және жоспарлы шешімдері, олардың ішкі және сыртқы дизайны мен даму болашағы зерделенетін болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Туризм менеджменті
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты - студенттердің туристік кәсіпорынды басқарудағы оның қызметінің тиімділігін арттыру үшін теориялық білім және практикалық дағдылар жүйесін қалыптастыру. «Туризм менеджменті» курсы туристік бизнесте мәдениет пен қызмет көрсету сапасын жақсарту, теориялық білім мен өндірістік және сервистік басқару дағдыларын қолдануда тәуелсіз шығармашылық дағдыларды қалыптастыру жолдарын анықтайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Ұлттық қонақжайлылық географиясы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты:ұлттық қонақжайлық географиясын туризм мен қызмет көрсетуді дамыту үшін мәдени және де тарихи база ретінде түсіну қабілетін қалыптастыру. Әлемнің қонақжайлылығының даму тарихы, оның ошақтарының орналасуы, қалыптасу кезеңдері, қонақжайлылықтың негізгі әлемдік бағаларының ерекшеліктері, Қазақстан және басқа да елдер халықтарының ұлттық әдет-ғұрыптары, салт-дәстүрлері, ұлттық қонақжайлылықтың географиялық, тұрмыстық және мерекелік ерекшеліктері зерделенетін болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Мейрамханада өнім сапасын басқару
    Несиелер: 5

    Мақсаты-ассортименттің алуан түрлілігі мен пісіру технологиясын ескере отырып, мейрамханада өнім сапасын басқарудың құралдары мен әдістерін қолдану қабілетін қалыптастыру. Зерделенетін болады: өнім сапасы ұғымдары, нормативтік құжаттар, технологиялық карталар, өнімді ротациялау ережелері, фирма ішіндегі сапа стандарттары, өнімді тексеру жөніндегі менеджердің міндеттері, мамандандырылған химия, персоналды бақылау, QSI, сапа, тазалық, қызмет көрсету, маркетингтік акциялар, сатып алушылардың пікірлері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Бизнесті жоспарлау
    Несиелер: 7

    Пәнді оқытудың мақсаты-студенттерде бизнес-жоспарлау туралы идеяны компания қызметінің маңызды бағыты ретінде қалыптастыру; нарық жағдайында бизнес-жоспарлаудың теориясы мен практикасын зерттеу; бизнес-жоспарлардың түрлері және оларды әзірлеу мақсаттары; кәсіпорынның бизнес-жоспарын құру логикасы мен әдістемесін, сондай-ақ бизнес-жоспардың типтік бөлімдерін әзірлеу әдістемесін игеру.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Сәнді қонақжайлылық пен жоғары сапалы қызмет көрсету брендингі
    Несиелер: 5

    Мақсаты-қонақжайлылықты дамыту үшін брендингтің құралдары мен әдістерін, оның ерекшеліктерін қолдану қабілетін қалыптастыру. Мыналар зерделенетін болады: брендинг тарихы, мәні, брендинг ұғымдары тұтынушылардың Винтаж өніміне адалдығын қалыптастыру технологиясы, қонақжайлылықта пайдалану ерекшелігі, түрлері, сипаттамалары, брендті дамытудың негізгі кезеңдері, брендингті қызметтерді жылжыту үшін пайдалану, сән-салтанат индустриясына әсер ететін қонақжайлылықтағы брендтердің тиімділігін талдау

    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қызмет көрсету саласында персоналды басқару
    Несиелер: 7

    Мақсаты: ол адам әрекетінің барлық алуан түрлілігін қамтиды. Жұмыс орнында жеке адамның мінез-құлқын (еңбек, өндірістік мінез-құлық) қалыптастыратын қызметкер мен ұжымның өнімділігін анықтайтын факторлардың жиынтығы кәсіпорын өмірінің маңызды бағыттарының бірі ретінде танылады және оның жұмысының тиімділігін бірнеше есе арттырады

    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қонақжайлылық саласындағы қаржылық есеп
    Несиелер: 6

    Мақсаты-теориялық, практикалық білімді игеру қабілетін қалыптастыру; Мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесінде бухгалтерлік есеп жүргізу. Мыналар зерделенеді: қонақжайлылық саласындағы бухгалтерлік есеп; құжаттама, шығындарды есепке алу, өнімнің және көрсетілетін қызметтердің өзіндік құнын калькуляциялау; активтерді есепке алу; міндеттемелерді есепке алу және қонақжайлылықтағы шығыстарды есепке алу; Мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесіндегі қаржылық есептілік.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Мейрамхана қызметтерінің сапасын басқару
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты: ассортименттің әралуандылығы мен дайындау технологияларын ескеріп, мейрамханадағы қызмет көрсету сапасын басқару саймандары мен әдіснамаларын пайдалану қабілетін қалыптастыру. Өнім сапасы ұғымы, нормативтік құжаттар, технологиялық карталар, азық-түліктер ротациясының ережелері, фирманың ішкі сапа стандарттары, азық-түліктерді, арнайы химияны, қызметкерлерді тексеру бойынша менеджердің міндеттері, QSI, сапа, тазалық, қызмет көрсету, маркетинг акциялары, тұтынушылардың пікірі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Код ON8

    - қонақжайлық индустриясында және мейрамхана ісінде жеке бизнесті ұйымдастыру мақсатында кәсіби дағдыларды одан әрі жетілдіруге қабілетті

  • Код ON3

    - әр түрлі тілдер мен мәдениеттерде кәсіби қызметте тілдерді және академиялық жазуды терең білуді қолданады

  • Код ON6

    - өнімдер мен қызметтерді жылжыту және іске асыру үшін әртүрлі технологияларды әзірлейді

  • Код ON4

    - кәсіби қызметте компьютерлік бағдарламаларды, интернет-технологияларды, GDS қолданады

  • Код ON2

    - қонақжайлылық негіздерін, орналастыру және тамақтану индустриясы кәсіпорындарының қызметін біледі және түсінеді

  • Код ON5

    - клиенттердің тұруы мен тамақтануы үшін халықаралық стандарттарға жауап беретін қызметтерді жасайды

  • Код ON1

    - жаһандық, ұлттық және жеке рухани-адамгершілік құндылықтарды көрсетеді

  • Код ON7

    - қызметкерлер мен қызметтердің сапасын тиімді басқарады, мәселелерді шешеді және шешім қабылдайды, кәсіби және әлеуметтік ортада тиімді қарым-қатынас жасайды

6B11103 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі
Бакалавриат

Абай атындағы Қазақ Ұлттық педагогикалық университеті

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B11103 Мейрамхана және қонақ үй бизнесі
Бакалавриат

Орталық-Азия Университеті

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B11103 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі
Бакалавриат

Ш.Есенов атындағы Каспий мемлекеттік технологиялар және инжиниринг университеті (Yessenov University)

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B11103 Мейрамхана және қонақ үй бизнесі
Бакалавриат

Еуразия Технологиялық Университеті

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
Top