Жаңа білім беру бағдарламасы

6B11104 Қонақ үй және мейрамхана бизнесі в Халықаралық туризм және меймандостық университеті

  • Қонақжайлылыққа кіріспе
    Несиелер: 5

    Бұл пән қонақ үй және мейрамхана индустриясының тарихы, даму барыстары, ұйымдық құрылымдар, мінез-құлық ережелері мен нормалары, маркетинг және менеджмент негіздері, сонымен қатар қонақтарға қызмет көрсету технологиясы сияқты қонақжайлылыққа қатысты көптеген тақырыптарды қамтиды. Курс достық пен бауырластық сезімдерін тәрбиелейтін, жайлылық игілігі үшін көптеген қонақтармен өзара әрекеттесу қызметтерінің кең спектрін ұсынатын қонақжайлылық саласындағы жалпы теориялық түсініктерді меңгеруге бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Туризм экономикасы
    Несиелер: 6

    Пән туризм экономикасы туралы алған білімдерін кеңейтуді, бекітуді қарастырады, туристік қызметтерді бөлу, тұтыну үдерісіндегі экономикалық қатынастарды, ұлттық табысты арттыру, халықты жұмыспен қамту және жергілікті инфрақұрылымды дамыту жолдарын зерттейді және талдайды. Курс жергілікті халықтың өмір сүру деңгейінің өсуінің мультипликаторы болып табылатын жаңа жұмыс орындарын қалыптастыруды, туризм және қонақжайлылықтың экономикалық және әлеуметтік оңтайландыруын өсіруді, тиімділіктің жоғары деңгейін және инвестициялардың жылдам қайтаруын үйретеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Менеджмент
    Несиелер: 5

    Пән қонақ үй-мейрамхана индустриясындағы процестерді, адамдар мен ресурстарды басқарудың негізгі теориялық және практикалық білімдері мен дағдыларын үйретеді; жоспарлаудың, ұйымдастырудың, мотивацияның және бақылаудың маңыздылығын ашады; компанияның түпкі мақсаттарын анықтау дағдыларын және оларға жетудің тиімді жолдарын қалыптастырады. Сонымен қатар курс нарықтық өзгерістер, жалдау, жұмысқа қабылдау және персоналды басқару жағдайларына жоспар дайындауды қарастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақжайлылықтағы қызмет көрсету технологиясы
    Несиелер: 4

    Пән қонақжайлылық саласында қызмет көрсету технологияларын, қонақжайлылық кәсіпорындарының әр түрлі типтерінде клиенттерге қызмет көрсету нысандары мен әдістерін, қызмет көрсетуді ұйымдастыру кезеңдерін (дайындық, негізгі, қорытынды) оқытады. Лауазымдық нұсқаулықтарды, қоғамдық тамақтану қызметтерін, нормативтік құжаттардың талаптарын, қызмет көрсетуде персоналдарды кәсіби даярлаудың теориялық негіздерін меңгеру арқылы алған білімдерін тәжірибеде қолдануға үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақжайлылықтағы қызмет
    Несиелер: 4

    Пән қонақ үй және тамақтандыру орындарындағы сервистің шығу себебі, сервис мәдениеті, сервистің түрлерімен ұйымдастырылуы, қызметкерлерді басқарудың теориялық мазмұнын зерттеуге бағытталған. Бұл курста қонақ үй және мейрамханадағы корпоративтік мәдениет, қызмет көрсету түрлері, қызметкерлердің кәсіби біліктілігін көтеру үшін жасалатын этикалық, психологиялық тәсілдер, қызмет кезінде пайда болатын даулар, даудың алдын алу немесе шешу жолдары қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Академиялық жазуға кіріспе
    Несиелер: 4

    Пәнді оқу барысында білім беру мекемелерінде ғылыми ойлауды дамытуға және ғылым жүйесінде зерттеу жұмысының дағдыларын меңгеруге, өз көзқарасын ашық білдіре алуға, шағын мәтінмен, эссемен жұмыс істеу және стандарттар негізінде мәтін құру дағдыларын меңгереді. Инновациялық технологияларды қолдану бағытында білім беру мен ғылыми қызметтегі технологияларды және тарихи дискурстың семиотикалық құрылымын идеологиялық мазмұнды сыни тұрғыдан талдай білуге үйренеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Екінші шетел тілі (Түрік) І
    Несиелер: 4

    Бұл пән тілдік емес мамандықтар студенттерінің мәдениетаралық-коммуникативтік құзыреттілігін жеткілікті (А1) және базалық жеткілікті (А2) деңгейлеріне қалыптастырады. Пән студенттерді сөйлеу, оқу, жазу дағдыларын дамыту арқылы өмір тақырыптарына қатысты қарапайым ақпараттардың мәтіндерін есте сақтауға, қызықтыратын тақырыптағы теледидар бағдарламаларының (сұхбат, қысқаша дәрістер, репортаждар) көп бөлігін жүйелеп, әңгімелесушінің сөзін түсіндіруге үйретеді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Маркетинг
    Несиелер: 6

    Пән түрлі деңгейде басқару қызметінде маңызды тиімді маркетингтік жұмысты ұйымдастыру негізіндегі қағидаларды, әдістерді, құралдарды зерттейді, соның ішінде экономиканың кез келген әртүрлі салаларында маркетингтік зерттеулерді жүргізу, маркетинг кешенінің элементтерін басқару, маркетингтік стратегияларды әзірлеу. Курстың мақсаты маркетингтің теориялық негіздерін менгеру, сондай ақ компанияларда маркетингтік қызметтің элементтерін және қағидаларын қолдану бойынша тәжірибелік дағдыларға ие болу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Арнайы мақсаттарға арналған ағылшын тілі I
    Несиелер: 5

    Кәсіби қарым-қатынас жағдайы мен контекстіне байланысты клиенттермен тұлғааралық және іскерлік қарым-қатынас мәселелерін шешу үшін шетел тілдерінің қарым-қатынас саласы ерекшеліктеріне сәйкес еркін, сыпайы сөйлеу қабілетін дамытады, орта деңгейде коммуникациялық қарым-қатынас орнатуда арнайы тақырыптық терминдердің мағынасы мен функцияларына сай қолдану, тілдік құралдарды дұрыс таңдау және коммуникативтік дағдыларды қажет деңгейде көрсете алу дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Екінші шетел тілі (француз) І
    Несиелер: 4

    Бұл пән тілдік емес мамандықтар студенттерінің мәдениетаралық-коммуникативтік құзыреттілігін жеткілікті (А1) және базалық жеткілікті (А2) деңгейлеріне қалыптастырады. Пән студенттерді сөйлеу, оқу, жазу дағдыларын дамыту арқылы өмір тақырыптарына қатысты қарапайым ақпараттардың мәтіндерін есте сақтауға, қызықтыратын тақырыптағы теледидар бағдарламаларының (сұхбат, қысқаша дәрістер, репортаждар) көп бөлігін жүйелеп, әңгімелесушінің сөзін түсіндіруге үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Екінші шетел тілі (неміс) І
    Несиелер: 4

    Бұл пән тілдік емес мамандықтар студенттерінің мәдениетаралық-коммуникативтік құзыреттілігін жеткілікті (А1) және базалық жеткілікті (А2) деңгейлеріне қалыптастырады. Пән студенттерді сөйлеу, оқу, жазу дағдыларын дамыту арқылы өмір тақырыптарына қатысты қарапайым ақпараттардың мәтіндерін есте сақтауға, қызықтыратын тақырыптағы теледидар бағдарламаларының (сұхбат, қысқаша дәрістер, репортаждар) көп бөлігін жүйелеп, әңгімелесушінің сөзін түсіндіруге үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Статистика
    Несиелер: 5

    Осы пәнді оқу статистика ұғымдары мен әдістері туралы іргелі білім жүйесін қалыптастыруға; кәсіби қызметте туындайтын міндеттерді шешу үшін қажетті практикалық дағдылар мен дағдыларды игеруге бағытталған. Осы курсты оқу кезінде білім алушылар әлеуметтік және экономикалық құбылыстар мен процестердің жай-күйі мен даму болжамдарын объективті бағалауға көмектесетін жүйелі талдау әдістерін қолдана отырып, өндірістік қызметпен байланысты құбылыстар мен процестерге Статистикалық зерттеу жүргізу дағдыларын алады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Екінші шетел тілі (қытай) І
    Несиелер: 4

    Бұл пән тілдік емес мамандықтар студенттерінің мәдениетаралық-коммуникативтік құзыреттілігін жеткілікті (А1) және бастауыш жеткілікті (А2) деңгейлеріне қалыптастырады. Пән студенттерді сөйлеу, оқу, жазу дағдыларын дамыту арқылы өмір тақырыптарына қатысты қарапайым ақпараттардың мәтіндерін есте сақтауға, қызықтыратын тақырыптағы теледидар бағдарламаларының (сұхбат, қысқаша дәрістер, репортаждар) көп бөлігін жүйелеп, әңгімелесушінің сөзін түсіндіруге үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Екінші шетел тілі (француз) ІІ
    Несиелер: 4

    Пән тілдік емес мамандықтары үшін студенттердің мәдениетаралық-коммуникативтік құзыреттілігін дамыту (А2) және базалық жеткілікті (В1) деңгейлеріне қалыптастырады. Пән тіл жүйесі туралы сөйлеу, оқу, жазу дағдыларын жұмыс жасау арқылы денгейін көтеріп, өмір тақырыптарына қатысты қарапайым ақпараттардың мәтіндерін есте сақтауға, қызықтыратын тақырыптағы теледидар бағдарламаларының (сұхбат, қысқаша дәрістер, репортаждар) көп бөлігін жүйелеп, әңгімелесушінің сөзін түсіндіруге үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Екінші шетел тілі (Түрік) ІІ
    Несиелер: 4

    Пән тілдік емес мамандықтары үшін студенттердің мәдениетаралық-коммуникативтік құзыреттілігін дамыту (А2) және базалық жеткілікті (В1) деңгейлеріне қалыптастырады. Пән тіл жүйесі туралы сөйлеу, оқу, жазу дағдыларын жұмыс жасау арқылы денгейін көтеріп, өмір тақырыптарына қатысты қарапайым ақпараттардың мәтіндерін есте сақтауға, қызықтыратын тақырыптағы теледидар бағдарламаларының (сұхбат, қысқаша дәрістер, репортаждар) көп бөлігін жүйелеп, әңгімелесушінің сөзін түсіндіруге үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Minor 1
    Несиелер: 5

    Білім беру бағдарламасы аясында ЖОО студенттерге қосымша білім беруді таңдауды ұсынады - Minor. Minor 1-ші курстан кейін қосымша білім беру бағдарламаларының каталогынан таңдалады және әрқайсысы 5 кредит көлеміндегі 3 пәннен тұрады, әр түрлі пәндік салаларда қосымша кәсіби құзыреттіліктерді қалыптастыруға мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Арнайы мақсаттарға арналған ағылшын тілі IІ
    Несиелер: 5

    Кәсіби міндеттерді іске асыруда іскерлік кездесулер мен келіссөздер, презентациялар жүргізу мақсатында кәсіби коммуникативтік дағдыларды жеткілікті деңгейде дамытуға, мәдениетаралық коммуникацияға қатысуға, ауызша және жазбаша сөйлеуге және әріптестермен және клиенттермен өзара қарым-қатынас жасауда қажетті коммуникациялық стратегияларды тиімді қолдануға қабілетті, тілдік тақырыптар шеңберінде арнайы терминологияны меңгерген білім алушының тұлғасын дамытуға ықпал етеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Құқық негіздері
    Несиелер: 5

    Пән қоғамның және адамдардың мүдде-мақсатын қорғап, қарым-қатынас жасауды басқарып, экономикалық, саяси, әлеуметтік, мәдениеттік бағыттарын саралап, мемлекеттік органдардың, ұйымдардың құзіретін талқылап, құқықтың обьективтік түсінігін, қоғамның обьективтік дамуына сәйкес жаңа қатынастардың қалыптасуын, нормативтік актілер арқылы қоғамдық қатынастардың байланысын, орындалу жолдарын көрсетеді. Жалпыға бірдей міндетті, мемлекет қамтамасыз ететін, қоғамдық қатынастарды реттеп, қоғам мүшелерінің құқықтық санасы мен құқықтық мəдениетін қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Екінші шетел тілі (неміс) ІІ
    Несиелер: 4

    Пән тілдік емес мамандықтары үшін студенттердің мәдениетаралық-коммуникативтік құзыреттілігін дамыту (А2) және базалық жеткілікті (В1) деңгейлеріне қалыптастырады. Пән тіл жүйесі туралы сөйлеу, оқу, жазу дағдыларын жұмыс жасау арқылы денгейін көтеріп, өмір тақырыптарына қатысты қарапайым ақпараттардың мәтіндерін есте сақтауға, қызықтыратын тақырыптағы теледидар бағдарламаларының (сұхбат, қысқаша дәрістер, репортаждар) көп бөлігін жүйелеп, әңгімелесушінің сөзін түсіндіруге үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Екінші шетел тілі (қытай) ІІ
    Несиелер: 4

    Пән тілдік емес мамандықтары үшін студенттердің мәдениетаралық-коммуникативтік құзыреттілігін дамыту (А2) және базалық жеткілікті (В1) деңгейлеріне қалыптастырады. Пән тіл жүйесі туралы сөйлеу, оқу, жазу дағдыларын жұмыс жасау арқылы денгейін көтеріп, өмір тақырыптарына қатысты қарапайым ақпараттардың мәтіндерін есте сақтауға, қызықтыратын тақырыптағы теледидар бағдарламаларының (сұхбат, қысқаша дәрістер, репортаждар) көп бөлігін жүйелеп, әңгімелесушінің сөзін түсіндіруге үйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қонақтарды қабылдау және орналастыру бөлімінің операциялық рәсімдері
    Несиелер: 5

    Бұл курс студенттерге қонақүйлер қалай жұмыс істейтіні туралы толық түсінік береді: қонақүйдің негізгі операцияларын жоспарлау және басқару (қабылдау бөлімі, тазалық, тамақ және сусындар, спа, сауықтыру клубтары, инженерия және т.б.), оның ішінде қызмет көрсету сапасы, стандарттар, тазалық, қонақтардың көңілін қанағаттандыру. Олар қонақтармен тікелей жұмыс істейді және тіркелу және кету сияқты жедел тапсырмаларды орындайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Кәсіпкерлік
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың негізгі мақсаты - білім алушылардың кәсіпкерлік ойлауы мен қабілеттерін қалыптастыруға, кәсіпкерлік қызметті ұйымдастырудың және өз бизнесін жүргізудің әртүрлі тәсілдерімен танысуға бағытталған. Алынған білім, білім алушыларға кәсіпкерліктің әртүрлі мақсаттары мен міндеттерін дербес әзірлеуге, кәсіпкерлік идеялардың коммерциялық перспективасын талдауға және бағалауға, сондай-ақ өз бизнесінің жобасын әзірлеуге және оны дамытуға мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Бухгалтерлік есеп және аудит
    Несиелер: 5

    Бұл пән бухгалтерлік есеп және аудит әдістемесін зерделеуге бағытталған. Бұл курс қонақжайлылық ұйымдарының айналымнан тыс және айналым активтерін есепке алу әдістемесі мен тәртібін; қонақжайлылық саласындағы шығындарды қалыптастыру ерекшеліктерін; қонақжайлылық ұйымдарында капитал мен резервтерді қалыптастыру тәртібін зерттейді. Пән қонақжайлылық индустриясында есептілік дағдысын қалыптастырады; басқарушылықты есепке алу, талдау ерекшеліктері зерделенеді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана ісі
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты студенттердің мейрамхана кешендерін ұйымдастыру және басқарумен байланысты білім алуын қамтамасыз ету, қазіргі жағдайда туризм және мейрамхана бизнесі экономиканың қарқынды дамып келе жатқан және табысты салаларының бірі болып табылатын біртұтас кешен болып табылатын дүниетанымды қалыптастыру болып табылады. Бұл білімді пайдалану туризм және қонақжайлылық саласындағы кәсіби қызметті сауатты және нәтижелі жүзеге асыруға көмектеседі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Minor 2
    Несиелер: 5

    Білім беру бағдарламасы аясында ЖОО студенттерге қосымша білім беруді таңдауды ұсынады - Minor. Minor 1-ші курстан кейін қосымша білім беру бағдарламаларының каталогынан таңдалады және әрқайсысы 5 кредит көлеміндегі 3 пәннен тұрады, әр түрлі пәндік салаларда қосымша кәсіби құзыреттіліктерді қалыптастыруға мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Көшбасшылық
    Несиелер: 5

    Пән табысқа жетуге маңызды көшбасшыға тән қасиеттерді және дағдыларды түсіндіретін көшбасшылықтың әртүрлі модельдерін талдауды, көшбасшылардың дағдыларын, қабылеттерін және мінез-құлықтарын зерттейді. Пән шеңберінде көшбасшылықтың түрлі теорияларын және модельдерін, көшбасшылықтың әртүрлі стилдерін, тиімді командаларды құру және басқару стратегияларын, ұйымдарда өзгерістерді басқарудың түрлі әдістерін, коммуникация әдістерін, қақтығыстарды басқаруды және мәселелерді шешуді зерттейді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақ үй шаруашылығы
    Несиелер: 5

    Пән қонақ үй шаруашылығындағы қызметтің барлық процестерін, қонақ үйдегі бөлімшелердің қызметін, қолданылатын жабдықтарды, онда жұмыс істейтін қызметкерлердің міндеттерін, қызмет көрсету тұжырымдамасының теориялық мазмұнын зерттеуге бағытталған. Қонақ үй қызметтері, олардың құрамдас бөліктері, орналасу түрлері, басқару процесі, қонақүй ақпаратын зерттеу және зерттеу жүйесі, қонақүй түрлері және бөлім функциялары қарастырылады. Студенттер халықаралық стандарттарға сәйкес келетін қонақ үй нысандарына сәйкес бөлу дағдыларын игереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Рационалды тамақтану негіздері
    Несиелер: 5

    Пәндді оқыту - тамақтану саласындағы жаңа жетістіктермен танысуға бағытталған; адамның тамақтануының негізгі фактілері мен принциптерінің мәні мен маңыздылығын ашады; тамақтану ғылымын, қоректік заттарды және оларды қабылдау, қорыту, сіңіру, тасымалдау, метаболизм және өзара әрекеттесуді зерттеді. Курс азық-түлік және тамақтану және денсаулық сақтау саясатын; діни және мәдени нанымдардың тамақтану мен денсаулыққа әсерін қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • HR менеджменті
    Несиелер: 5

    Ұйымдағы адамдарды басқаруға байланысты тәжірибелерді, әдістерді және стратегияларды зерттейді. Ол қызметкерлерді жалдау, іріктеу, оқыту, дамыту, бағалау, мотивациялау, жұмыстап ұстап қалу, жұмыстан шығару сияқты көптеген тақырыптарды қамтиды. Пәннің міндеті - стратегиялық мақсаттарға жету үшін ұйымның адами ресурстарын оңтайлы пайдалануды қамтамасыз ету. Ол үшін ол қызметкерлердің қажеттіліктері мен мүдделерін барынша қанағаттандыруды, тұтастай алғанда ұйымның тиімділігін арттыруды қамтамасыз ететін стратегияларды әзірлейді және қолданады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Minor 3
    Несиелер: 5

    Білім беру бағдарламасы аясында ЖОО студенттерге қосымша білім беруді таңдауды ұсынады - Minor. Minor 1-ші курстан кейін қосымша білім беру бағдарламаларының каталогынан таңдалады және әрқайсысы 5 кредит көлеміндегі 3 пәннен тұрады, әр түрлі пәндік салаларда қосымша кәсіби құзыреттіліктерді қалыптастыруға мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тамақ және сусындар бөлімі
    Несиелер: 5

    Пән қонақ үй және мейрамхана бизнесінде тамақтандыру және сусындар кәсіпорындарын ұйымдастыру мен басқаруды, сондай-ақ осы кәсіпорындарды басқару принциптері мен әдістерін зерттейді, азық-түлік және сусындар өндірісінің негізгі принциптері мен технологиялары, азық-түлік сапасы мен қауіпсіздігі стандарттары, оларды сақтау, дайындау, ұсыну және сату; маркетинг, қаржы және персоналды басқару негіздері, мәзір әзірлеу, баға стратегиялары бизнесті сәтті жүргізу үшін қажет.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Бар ісі және эногастрономия
    Несиелер: 5

    Пән барлар мен мейрамханалардың іскерлік және аспаздық аспектілерін зерттейді. Ол жоғары сапалы тағамдар мен сусындар жасау үшін қолданылатын аспаздық технологиясы бар барлар мен мейрамханаларды басқаруға және басқаруға қатысты көптеген тақырыптарды қамтиды. Мәзірді құрастыруды, тағамдар мен сусындардың үйлесімін, ас үйдің жұмысын, мейрамханалардың маркетингі мен брендингін, қызмет көрсетуді және тамақтану кәсіпорындарын басқаруды зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Шаруашылық бөлімдерінің операциялық рәсімдері
    Несиелер: 5

    Пән қонақ үйдегі housekeeping бөлімінің нақты қызметі мен міндеттерін, басқа бөлімдермен байланысты зерттеуге бағытталған. Laundry, uniform, lost and found шаруашылық бөлімдерінің функциялары, сондай-ақ бөлмелер мен аумақтарды тазалауда қолданылатын құралдармен химиялық тазартқыштарды пайдалану ережелері және оларды пайдалану кезінде сақталуы керек қауіпсіздік шаралары қарастырылады. Білім алушылар housekeeping бөлімінде орындалатын жұмысты жоспарлау дағдыларын меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тауартану және азық-түлік тауарларын сараптау
    Несиелер: 6

    Пән азық-түлік тауарлары туралы практикалық біліммен таныстырады және тауарларды бөлудің барлық кезеңдерінде олардың сапасын сақтауды қамтамасыз етеді, оларды бағалау дағдыларын игеруге үйретеді. Тауартанудың нормативтік-техникалық құжаттамасымен, сәйкестік және гигиена сертификаттарымен жұмыс істеуге, ақауларды тану, тамақ өнімдерінің сапасының көрсеткіштерін анықтауды, тамақ өнімдерінің таңбалануын ашып көрсету дағдыларын қалыптастыруды оқытады. Қонақжайлылық индустриясындағы тағам өнімдерін ассортименттік тиістілігі бойынша сәйкестендіреді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Гастрономиялық трендтер
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты дұрыс тамақтану, фьюжн асханасы, жоғары ас үй, жаңа ас үй, молекулалық ас үй сияқты заманауи гастрономия тенденцияларымен танысу. Пән азық-түлік таңдауына, олардың ұсынылуына және тұсаукесеріне әсер ететін тамақтану тенденцияларын зерттейді; азық-түлік саласындағы тарихи және заманауи тенденциялар және олардың тартымдылығына, қолайлылығына, қауіпсіз тағамдарды дайындауға әсер ететін факторларды зерттейді, қазіргі заманғы тамақтану тенденцияларын көрсетеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қаржылық менеджмент
    Несиелер: 5

    Пән студенттердің экономика, қаржы және менеджмент саласында заманауи ойды, ұйым қаржысын басқарудың теория және практика саласында негізгі білімдерді және жұмыс дағдыларын қалыптастыруға, кәсіпорынның қаржы стратегиясын талдау, жүзеге асыру бойынша тәжірибелік жұмыстың дағдыларын бағытталған. Алынған білім студенттерге кәсіпорынның қаржысын басқару бағдарламасын дербес әзірлеуге, кәсіпорынның қаржыландыру кестесін анықтауға және қаржылық-шаруашылық қызметін бақылауға мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Инновациялық менеджмент
    Несиелер: 5

    Оқу пәнінің мақсаты білім алушыларда сыртқы ортаның тез өзгеретін жағдайларына бейімделуін арттыру үшін мейрамхана-қонақ үй бизнесі кәсіпорындарын инновациялық басқару саласында теориялық білім мен практикалық дағдылар жүйесін қалыптастыру; инновациялық басқарудың ерекшеліктері туралы түсініктерді қалыптастыру; мейрамхана-қонақ үй бизнесінде инновациялық жобалардың тиімділігін басқарудың және бағалаудың негізгі әдістерімен жұмыс істеу үшін нақты білім алу болып табылады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қаржы және шығындарды бақылау
    Несиелер: 5

    Курс қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының тауарлық-қаржылық функцияларын сатып алу және сату үдерістерінде құжат айналымын дұрыс жүргізу, тауар жеткізуші фирмалармен келісім-шарттар жасасу, тауарды дұрыс жеткізу стандарттарын сақтау, тауарды қабылдау, дұрыс сақтау, бөлу, түгендеу, кәсіпорынның айлық есебін жүргізуді қарастырады. Бұл пәнді оқыған кезде студенттер қонақ үйлер мен мейрамханаларда қаржы мен шығындарды бақылау үшін қолданылатын арнайы ақпараттық бағдарламаларды қолдану дағдылары мен түрлерін алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Аспаздық өнер және менеджмент
    Несиелер: 5

    Пән студенттерге мейрамханалардың табысты бас аспазшы және менеджер болуға қажетті білімдер мен дағдылар береді. Студенттер кулинариялық тәсілдерді, мәзірлерді жоспарлау, асхананы және бизнес операцияларды, соның ішінде қаржыны басқару, маркетинг және тұтынушыларға қызмет көрсетуді оқиды. Бағдарлама тәжірбелік оқуға көңіл бөледі, студенттер тағылымдама және оқушы ретінде нақты тәжірибе алады. Бітірушілер қоғамдық тамақтану саласындағы маңсапқа, соның ішінде мейрамхана, қонақ үйлер, басқа да қоғамдық тамақтану кәсіпорындарына қызмет атқаруға дайындалады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Бөлмелерді брондау және кірістерді басқару
    Несиелер: 5

    Бұл курста қонақүйді басқарудағы брондауды басқару элементтерімен бірге кірістерді басқарудың маңыздылығы талқыланады. Курс пайданы көбейтудің екі негізгі әдісін зерттейді: біріншісі кірісті көбейту үшін, екіншісі шығындарды бақылау және азайту үшін. Сонымен қатар білім алушылар кірісті ұлғайту үшін қол жетімді саясаттарды, процедуралар мен құралдарды түсіну дағдыларын және оларды тиімді пайдалану дағдыларын меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Бизнес жоспарлау
    Несиелер: 5

    Пән нарықтың қажеттіліктеріне байланысты мейрамхана қызметін бизнес-жоспарлауды зерделеудің маңыздылығын ашады, мейрамхана мүмкіндігінің перспективалы және үнемді бағыттарын, мақсатты клиенттерді анықтауға үйретеді. Курс мейрамхананың стратегиялық, тактикалық және қысқа мерзімді мақсаттарын анықтауда білімді қалыптастыруға, стратегияны әзірлеуге және оларға қол жеткізу тактикасын анықтауға, мейрамхана өнімдерінің пайдалы номенклатурасын жасауға, кадрлық әлеуетті бағалауға, маркетингтік іс-шаралар жоспарын құруға, қауіп пен қауіп аймақтарын қарастыруға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясындағы стандарттау және сертификациялау
    Несиелер: 5

    Бұл пән қонақ үй индустриясында стандарттау және сертификаттау бойынша жұмыстарды ұйымдастыруды және ұйымдарының стандартарын құру принциптерін, заңнамалық және нормативтік құқықтық актілер, мейрамхана және қонақ үй қызметтері сапасының сәйкестігін бағалау әдістері, Қызмет көрсету саласындағы стандарттау және сертификаттау мәселелері, ҚР-дағы қонақжайлылықтың әртүрлі аспектілерінде сертификаттар алудың шарттары мен факторларын, сала кәсіпорырында қызметтерді сертификатау бойынша жұмыстарды жүргізуді оқытады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Ивент менеджмент
    Несиелер: 5

    Ивент менеджмент іс-шараны сәтті ұйымдастыру үшін жасалуы керек қадамдар мен әдістерге бағытталған. Ивент менеджмент пәні тұжырымдаманы құру, жоспарлау және қалаған оқиға үшін мақсатты аудиторияны анықтау туралы білімді ұсынады. Ол бюджетті қалай есептеуді, тақырыпты әзірлеуді, барлық жабдықтар мен үй-жайлардың клиенттің қалауына сәйкес келуін қамтамасыз етуді үйретеді.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Cтратегиялық менеджмент
    Несиелер: 5

    Осы оқу пәнін зерделеу заманауи ғылыми дүниетанымның және стратегиялық басқару теориясы, әдіснамасы саласындағы арнайы білім жүйесінің болашақ мамандарын қалыптастыруға бағытталған. Пәнді оқу барысында кәсіпорындардың іс-әрекетінде стратегиялық басқарудың элементтері мен әдістерін қолдану дағдыларын игеру, сонымен қатар стратегиялық басқару негізінде кәсіпорынның нақты зерттеу қызметін жүзеге асыру міндеттері шешіледі.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Код ON12

    Этномәдени, тарихи және діни дәстүрлерге сәйкес мейрамхана-қонақ үй кәсіпорындарының сервистік қызметке дайындығын талдау, клиенттің қажеттіліктерін анықтау, мейрамхана-қонақ үй өнімдері мен қызметтерін қалыптастыру. Қонақтарға қызмет көрсету бағдарламасын құру; осы салада сапалы қызмет көрсету мен дұрыс тамақтануды ұйымдастыру, мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарын жоспарлау және жобалау; мәзірді жоспарлау, рецепт әзірлеу, азық-түлік қауіпсіздігі мен санитариясы, шығындарды есептеу және бақылауды қоса алғанда, тамақ пен сусындарды басқару принциптерін түсіну.

  • Код ON10

    Маркетингтік зерттеулерді жүргізу, тиімді маркетингтік стратегияларды әзірлеу, тартымды контентты жасау, маркетингтік кампаниялардың нәтижелерін талдау және түрлі коммуникациялар арналары арқылы іс шараларды жылжыту, сатудың түрлі стратегияларын және тактикаларын қолдану, клиенттерді және қызығушылық білдірген жақтарды сендіру және мотивациялау.

  • Код ON2

    Клиенттермен қазақ, орыс және шет тілдерінде академиялық хатты білу, сондай-ақ, мәдениетаралық қарым-қатынас мәселелерін шешу үшін сөйлеу, жазу, логикалық дұрыс және дәлелді ойлау қабілеті.

  • Код ON11

    Техникалық регламентке, стандарттарға, сертификаттарға және басқа да нормативтік-құқықтық құжаттарға сәйкес қонақ үй мен мейрамхананың тіршілік әрекетінде әртүрлі құралдар мен тауарларды сатып алуды, сақтауды, бөлуді тиімді қолдану, басқару шешімдерін қабылдау; ситуациялық және тақырыптық анимациялық бағдарламалар құру, демалыс бағдарламаларын әзірлеу.

  • Код ON8

    Әртүрлі ақпарат түрлерін жинау, өңдеу және талдау; пайда болған мәселелер бойынша маркетингтік, статистикалық зерттеулер жүргізу және есеп беру; әлеуметтік, экономикалық құбылыстардың және үдерістердің жағдайын бағалау және дамуын болжау; бюджетті құрастыру, қаржыны басқару, тәуекелдерді басқару, құқықтық аспектілерді білу, коммерциялық қызметті жоспарлау үшін және нәтижелерді бақылау үшін бухгалтерлік есептің мәліметтерін қолдану, тауарларды есепке алу және оларды инвентаризациялауға қатысу.

  • Код ON7

    Құбылыстарды және жағдайларды талдау, болжам жасау; қоршаған экономикалық шындықта нақты шарлау, туризмды және қонақжайлылықты дамуты үшін шаруашылықтың барлық деңгейінде қабылданған экономикалық шешімдердің салдарын түсіну; сала аралық кешен ретінде туризм және қонақжайлылық экономика саласында оның тиімділігін арттыру мақсатында білімдерді және дағдыларды қолдану.

  • Код ON1

    Қазақстанның тарихи дамуының негізгі заңдылықтарын талдауға, жан-жақты дамыған көптілді тұлғаны қалыптастыруға ықпал ететін гуманитарлық және әлеуметтік ғылымдар саласындағы базалық білімді меңгеруге қабілетті. Қоғамдық-саяси процестерді түсінуде әлеуметтік-саяси және психологиялық білімді қолдану; әлем халықтарының мәдени байлығын зерттеу және зерттеу мүмкіндігі. Кәсіби саладағы сандық технологияларды қолдана отырып, процестерді, жинауды, өңдеуді, іздеу және сақтау әдістерін, ақпаратты беру тәсілдерін сыни бағалау және талдау қабілеттерін қалыптастырады. Қазіргі ақпараттық қоғам жағдайында ақпаратты алу, басқару, интеграциялау, бағалау, құру және беру үшін цифрлық технологияларды, байланыс құралдарын пайдалану мүмкіндігі.

  • Код ON4

    Дүниетанымдық ұстанымды қалыптастыру үшін іргелі білімді қолдану, Қазақстан халқының, сондай-ақ әлемнің басқа да халықтарының мәдени байлығын, дәстүрлері мен мұрасының ерекшеліктерін түсіндіру; -әлеуметтік, этникалық, саяси, конфессиялық және мәдени айырмашылықтарды толерантты қабылдай отырып, азаматтық ұстанымды қалыптастыру үшін қоғамның тарихи дамуының негізгі кезеңдері мен заңдылықтарын талдау.

  • Код ON5

    Қонақтарға қызмет көрсету процесін ұйымдастыру, сондай-ақ қызметтердің ішкі және сыртқы нарықтарында ұлттық тағамдар мен әлемдік тағамдарын дайындау және қызмет көрсету технологияларын оқыту; тағамдар мен сусындардың мәдениеті мен тарихын, соның ішінде тағамдардың эволюциясын, аймақтық және халықаралық тағамдарды, тамақ пен сусындардың қоғамға әсерін түсінуді дамыту.

  • Код ON9

    Менеджменттің негізгі түсініктерімен және категорияларымен қолдану, басқарудың ұйымдастыру құрылым жоблау, кәсіби қызметте іскерлік және басқару қатынас тәсілдерін қолдану; адами ресурстарды жоспарлау, персоналды таңдау, қабылдау белгілерін, әдістерін және көздерін білу; әртүрлі деңгейдегі стратегияларды әзірлеу бойынша тәжірибелік дағдыларға ие болу; инновациялық жобаларды талдау және бағалау, өнімдердің (қызметтердің) және үдерістердің негізгі түрлеріне нормативтік актілердің талаптарын қолдану, сапа жүйесінің құжатын қолдану.

  • Код ON6

    Қонақжайлылықта ақпараттық цифрлық технологияларды; заманауи Интернет-сервистерді; мейрамхана мен қонақ үй қызметтерін сатуды ұйымдастыру үшін WEB-аналитика мен цифрлық маркетингті қолдану.

  • Код ON3

    Заманауи ақпараттық-коммуникациялық технологияларды, сондай-ақ номерлерді брондау және резервтеу, қаржылық және бухгалтерлік есептің 1 С және басқа бағдарламаларын, сандық технологияларды қолдана отырып, кәсіби қызметте стандартты және стандартты емес міндеттерді шешу.

Top