8D09102 Ветеринарлық санитария в А.Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Ветеринария саласындағы педагогикалық, ғылыми және зерттеу жұмыстарын жүргізу дағдысына ие болатын, биологиялық және тағамдық қауіпсіздікті қамтамасыз етуге қабілетті мамандарды даярлау.
-
Академиялық дәреже Докторантура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 3 года
-
Кредиттер көлемі 180
-
Білім беру бағдарламаларының тобы D138 Ветеринария
-
Білім беру саласы 8D09 Ветеринария
-
Дайындық бағыты 8D091 Ветеринария
-
Малшаруашылығы өнімдерінің санитариялық-экологиялық қауіпсіздігі
Несиелер: 5Жануарлар организміне қоршаған орта факторларының әсері, сондай-ақ жануарлар ауруларының алдын алудың қазіргі заманғы жалпы шаралары; мал шаруашылығы, балық шаруашылығы және Өсімдік шаруашылығы өнімдерін ветеринариялық-санитариялық сараптау мәселелері зерттеледі; докторанттар қоршаған орта объектілеріне ветеринариялық-санитариялық қадағалауды жүзеге асыра алады және жануарларды ұстау, азықтандыру және пайдалану жағдайларын және ветеринариялық-санитариялық режимді оңтайландыру бойынша ұсыныстар әзірлейді.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Ветеринариядағы ветеринариялық-санитариялық ережелер, нормативтер және стандарттар
Несиелер: 5Әр түрлі жануарларды ұстау бойынша қазіргі заманғы ветеринариялық-санитариялық ережелер, әр түрлі мал шаруашылығы объектілерін жобалау, дезинфекция, дезинсекция, дератизация бойынша ветеринариялық-санитариялық ережелер егжей-тегжейлі зерттеледі. Докторанттар ветеринарлық-санитарлық ережелерді, норма мен стандарттарды отандық жағдайда қолдану және пайдалану дағдыларын меңгереді.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Ғылыми зерттеу әдістері
Несиелер: 5Ғылыми зерттеу. Ғылыми-техникалық ақпарат. Тео-риялық зерттеулердің әдіснамасы. Эксперименталды зерттеулердің әдіснамасы. Теориялық-эксперименталды зерттеулерді талдау. Тұжырымдар мен ұсыныстарды қалыптастыру. Ғылыми зертте-улерді енгізу және оның тиімділігі.
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
ХАССП жүйесі негізіндегі ветеринариялық санитариялық сараптау
Несиелер: 5Пәнді оқу кезінде шығарылатын жануарлардан алынатын өнімдер мен шикізаттың қауіпсіздігіне әсер ететін қатерлерді сәйкестендіру және бағалау бойынша теориялық білім мен практикалық дағды игеріледі; рұқсат етілген шектерде тәуекелдердің туындауының алдын алу немесе тоқтату үшін қажетті технологиялық бақылау тетіктерін енгізуді меңгереді, бақылау механизмдерінің жұмыс істеу мониторингін және ағымдағы есепті жүргізуді меңгереді.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Мал өнімдерінің ветеринариялық-санитариялық сараптаудын қазіргі заманның лабораториялық әдістері
Несиелер: 5Жануарлардан алынатын өнімдер мен шикізаттың сапасын анықтау және сараптау бойынша ветеринарлық-санитарлық талаптар, сараптауға арналған заманауи жабдықтар, сондай-ақ жаңа эспресс-әдістер қарастырылады. Докторанттар жаңа әдістер мен құралдарды пайдалана отырып, өнімдер мен шикізаттарға ветеринариялық - санитариялық бағалау жүргізу дағдыларын алады.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Академиялық хат
Несиелер: 5Ғылыми контекст шеңберінде академиялық хат, реферат және аннотация ерекшеліктері оқытылады. Докторанттар ғылыми-зерттеу жұмысының, ғылыми мақаланың мәтінін жасау жән ерәсімдеу, дәйек сөздің ережелерін қолдану, ғылыми-зерттеу тақырыбына презентация-баяндаманы қалыптастыру дағдыларын меңгереді.
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Бөгде заттармен зақымданған өсімдік өнімдерін ветеринарлық-санитарлық сараптау
Несиелер: 5Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өндіру ерекшеліктерін нарықтық қатынастардың қазіргі жағдайында, малдарды дәстүрлі емес азықпен азықтандыру кезінде, Минералдық, биологиялық белсенді басқа заттарды қолдану кезінде азық-түлік сапасын анықтауды зерттейді. Докторанттар өсімдік өнімдеріндегі бөгде заттардың (ксенобиотиктердің) қалдық мөлшерін анықтау тәсілдерін меңгереді. ХАССП принциптері негізінде тамақ өнімдерінің сапасын басқару дағдылары.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Өнімді малға арналған азықтардын және азық қосымшаларының сараптамасы
Несиелер: 5Жемшөп пен жемшөп қоспаларының қазіргі заманғы жіктелуі; қоректендіруді бағалау әдістері; жемшөптің сапалық көрсеткіштері; азық қоспаларын бағалау әдістері және сапасының халықаралық стандарттары; өндіріс технологиясы, сақтау және қоректендіруге дайындау тәсілдері мен талаптары; уланудың алдын алу оқытылады.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Код ON1
Өзінің зерттеу нәтижелерін ұлттық және халықаралық деңгейде таныстыру және жариялау
-
Код ON5
Тағам өнімдерін айналдыру және өндіріс (дайындау) сатысындағы санитариялы-эпидемиологиялық бақылауға жататын тағам өнімдері қауіпсіздігін бақылауды жүргізу;
-
Код ON2
Заманауи теориялар мен әдістер негізінде дербес ғылыми зерттеу жүргізу, зерттеу ақпаратын талдау және өңдеу;
-
Код ON7
Қойылып отырған зерттеу міндеттеріне сәйкес, жаңа әдістерді құрастыру және қазіргілерді оңтайластыру, қажетті зерттеу әдістерін таңдау;
-
Код ON6
Тағам өнімдерінде токсиндік элементтерді, патогенді қоздырушыларды, генді-модифицирленген және тағы басқа нысандарды анықтау;
-
Код ON4
Санитариялы-эпидемиологиялық бақылауға жататын тағам өнімдері қауіпсіздігі аумағындағы техникалық регламенттерді жасау;
-
Код ON3
Ветеринариялық-санитариялық бақылауға жататын өнімдер мен шикізаттардың қауіпсіздігі аумағындағы талаптарды орындау үшін мемлекеттік бақылауды жүргізуді ұйымдастыру және нұсқауландыру жұмыстары;
8D09102 Ветеринарлық санитария
ДокторантураА.Байтұрсынов атындағы Қостанай мемлекеттік университеті
БББТ: D138 Ветеринария
Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша8D09102 Ветеринарлық санитария
ДокторантураҚазақ ұлттық аграрлық университеті
БББТ: D138 Ветеринария
Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі