8D07213 Тамақ және өңдеу өндірісінің технологиясы в М.Х.Дулати атындағы Тараз өңірлік университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Зерттеу сипатындағы міндеттерді шешуге, педагогикалық және басқару қызметін жүргізуге қабілетті тамақ және қайта өңдеу өндірісі саласында жоғары кәсіби философия докторларын дайындау.
-
Академиялық дәреже Докторантура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 3 года
-
Кредиттер көлемі 180
-
Білім беру бағдарламаларының тобы D111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 8D07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 8D072 Өндірістік және өңдеу салалары
-
Азық-түлік концентраттарын өндіру инновациялары
Несиелер: 4Тамақ өнеркәсібінің перспективалық даму бағыттары. Дәнді дақылдарды, сүтті қайта өңдеу өнімдерінің бастапқы және екіншілік шикізатының шикізат көздерін дайындау бойынша тамақ өндірісінде қазіргі заманғы технологияларды пайдалану. Тағамдық құндылығы жоғары концентраттардың рецептураларын құрастыру және өңдеу әдістері.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Өңдеу өндірістерінің инновациялық технологиялары
Несиелер: 4Қайта өңдеу өндірісінің өнімдерін өндіру технологиялық процестерін жетілдіру үшін техника мен технологияның жаңа жетістіктері. Астық, құрама жем, нан, ұн және кондитерлік өнімдерді, сыра-алкогольсіз, спирт, ашытқы, ликер-арақ және шарап өндірісіндегі технологиялық процестерді ұйымдастыру және жүргізуде инновациялық процестер.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Өлшеудің заманауи әдістері мен құралдары
Несиелер: 4Өлшеу түрлерінің жіктелуі, өлшеу құралдарын тексеру. Өлшеу әдістерінің жалпылама құрылымы. Өлшеуге дайындық, өлшеу объектісін талдау, қателіктердің түрлері. Заманауи өлшеу құралдары. Өлшеу құралдарында компьютерлік технологияларды қолдану. Геометриялық өлшемдерді өлшеу. Механикалық өлшемдерді өлшеу. Уақыт пен жиілікті өлшеу. Жылуфизикалық жіне температуралық өлшеулер Заттардың химиялық құрамы мен қасиеттерін анықтау.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Академиялық хат
Несиелер: 2Академиялық жазудың негізгі жанрлары. Ғылыми мәліметтер базасы, электронды каталогтар. Библиографиялық сипаттама. Басылған немесе қолмен жазылған жұмыс мазмұнының қысқаша сипаттамасы ретінде аңдатпа. Аңдатпаның құрылымы. Рецензия. Рецензия түрлері және құрылымы. Аналитикалық шолу. Ғылыми қатынас. Редакциялық қайта қарау. Ғылыми басылымдағы редакциялаудың ерекшеліктері.
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Өңдеу өндірістерінің прогрессивті технологиясы
Несиелер: 4Қазақстанның қайта өңдеу өнеркәсібінің қазіргі жағдайы. Астықты жармаға, дәнді үлпектерді және жармаларды қайта өңдеу технологиясындағы пісіруді талап етпейтін жаңа әдістер. Тез дайындау өндірісінің технологиясы. Өсімдік тектес шикізатты өңдеудің күрделі технологиясы.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Өңдеу және тамақ өндірістерінің перспективті бағыттары
Несиелер: 4Өңдеу және тамақөндірістерінің перспективті дамуының бағыттары мен тенденциялары. Дайын өнім алу үшін өсімдік және жануар тектес шикізаттарды өңдеудің заманауи тәсілдері. Шикізатты өңдеудің барлық кезеңдерінде өнімнің сапа көрсеткіштерін бақылау мен басқару.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Эксперименттік мәндерді компьютерлік өңдеудің заманауи әдістері
Несиелер: 4Ақпаратты алу, сақтау, өңдеудің негізгі әдістері, тәсілдері және құралдары. Экспериментті жоспарлау және іске асыру. Эксперименттік мәндерді компьютерлік өңдеуге арналған қолданбалы кәсіби бағдарламалар. Технологиялық процестерді компьютерлік үлгілеу. Зерттеу нәтижелерінің визуализациясы. Оптималдау есептерін шешуге арналған қолданбалы бағдарламалар.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Өңдеу және тамақ өндірістеріндегі инновациялық әрекеттер
Несиелер: 4Зияткерлік меншік түрлері, халықаралық және отандық патенттерді рәсімдеу. Патент иеленушінің құқықтары мен міндеттері. Өңдеу және тамақ өндірісінің кәсіпорындарында инновациялық әрекеттер пен ғылымды қажетсінетін жасалынымдар. Инженерлік жасалынымдарға бөлінген қаржылардан түскен материалданған экономикалық тиімділікті анықтау.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Тамақ және қайта өңдеу өндірістеріндегі ғылымды қажетсінетін жасалымдар
Несиелер: 4Өңдеу және тамақ өндірісінің технологиясындағы ғылымды қажетсінетін жасалымдарына арналған негізгі тәсілдер мен әдістер. Түрлі тұтқыр-серпімді тамақ орталары үшін механикалық үлгілерді қолдану. Технологиялық жабдықтарды таңдау және жасау үшін тамақ өнімдерінің диэлектрикалық қасиеттерін анықтау
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Дәнді дақылдарын терең өңдеу
Несиелер: 5Өңдеу және тамақ өнеркәсібінде дәнді дақылдарды пайдаланудың тиімділігі. Дәнді дақылдардың биохимиялық потенциалы. Крахмал өнімдерін, ферменттерді, дәрумендерді, аминқышқылдарын, тағамдық талшықтарды, майларды алудың мақсатты технологиялары.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Функционалды және емдік-профилактикалық мақсаттағы тағам өнімдерін өндіруге арналған құрғақ композиттік қоспалардың рецептураларын құрастыру негіздері
Несиелер: 5Функционалдық және емдік-профилактикалық тағам өнімдерін жасау бойынша азық-түлік саласының даму тенденциялары. Азық-түлік өнімдерін өндіру үшін құрғақ композиттік қоспалардың (ҚКҚ) нысаналы мақсаты. ҚКҚ рецептураларын құрастыру әдістері мен компьютерлік бағдарламаларын әзірлеу және оларды нан пісіру, кондитерлік, макарон және тағам орталығы өнеркәсібінде қолдану.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Ғылыми зерттеу әдістері
Несиелер: 2Қазіргі заманғы материалдардың қасиеттерін, құрылымын, химиялық және фазалық құрамын зерттеу саласында білім алу. Жаңа материалдарды алу, зерттеу кезінде осы әдістердің маңыздылығының рөлін ұсыну. Әр түрлі қасиеттерді зерттеуге арналған құрылғылар мен жабдықтардың жұмыс әдістері мен принциптерін игеру. Қазіргі заманғы материалдарды зерттеу және пайдалану туралы алған білімдерін дұрыс қолдану қабілетін дамыту.
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Код ON3
Қолданыстағы және жаңа қайта өңдеу мен тамақ кәсіпорындарының құрылысын жетілдіру үшін инновациялық технологиялар туралы білімдерін қолданады.Прогрессивті технологияны қолдана отырып, тамақ және қайта өңдеу өндірістерін дамытудың перспективалық бағыттарын таңдайды.
-
Код ON1
Кәсіби саладағы заманауи ғылыми жетістіктер туралы білімдерін, зерттеудің заманауи әдістерін қолдана отырып, ғылыми-зерттеу қызметін жүзеге асыру қабілетін көрсету. Ғылыми қоғамдастыққа зерттеу нәтижелерін ұсыну және жазбаша ғылыми коммуникация дағдыларын меңгеру.
-
Код ON2
Кәсіби қызметте инновацияның қызметін және ғылыми қажетті әзірлемелердің нәтижелерін пайдаланады. Ақпараттық технологиялар мен компьютерлік бағдарлама пакеттерін пайдалана отырып, ғылыми ақпаратты алудың, өңдеудің, сақтаудың және ұсынудың қажетті әдістерін таңдай алады.