8D07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Заманауи экономика мен еңбек нарығының талаптарына жауап беретін, тамақ өндірісі кәсіпорындары үшін халықаралық еңбек нарығында бәсекеге қабілетті, жоғары білікті, кәсіби және әлеуметтік құзыреттіліктеріне ие мамандарды даярлау
-
Академиялық дәреже Докторантура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 3 года
-
Кредиттер көлемі 180
-
Білім беру бағдарламаларының тобы D111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 8D07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 8D072 Өндірістік және өңдеу салалары
-
Академиялық хат
Несиелер: 5Академиялық жазудың ерекшеліктері. Академиялық жазу жанры. Академиялық мәтін. Ғылыми мәтінді құрылымдау принциптері. Зерттеу мәселесінің тұжырымы. Кіріспе құрылымы. Гранттық өтінім және ғылыми жобаларға есеп беру құжаттарын жазу. Библиография және анықтамалық аппарат. Аңдатпалар және оларды құрастырудың ерекшеліктері. Диссертация ғылыми мәтін ретінде академиялық мәтін ретінде. Ғылыми мәтінге шолу
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Жаңа тамақ өнімдерін өндіру кезіндегі инновациялық технологиялық үрдістер
Несиелер: 5Технологиялық процестердің ұзақтығын қысқарту үшін қазіргі заманғы техника мен инновациялық технологияларды пайдалану. Тағамдық шикі зат пен өнімдерді өңдеудің жаңа физикалық әдістері. Шикі заттардың биохимиялық процесстерін жылдамдату мақсатында биологиялық белсенді заттарды қолдану. Энергияның дәстүрлі емес көздері мен шикізатты жылулық өңдеудің жаңа түрлері
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Ғылыми зерттеу әдістері
Несиелер: 5Ғылымның функциялары. Ғылыми білім, оның принциптері, меңгеру заңдылықтары, білім деңгейлері. Ғылыми зерттеулердің логикасы. Зерттеу гипотезасы. Ғылым мен техникадағы жүйелік тәсіл. Зерттеудегі ақпараттық тәсіл. Модельдеу. Зерттеу процесінде ақпараттың өзгеруі. Ғылыми зерттеулердегі таңдау мәселесі. Зерттеуді жоспарлау және басқару. Зерттеу нәтижелерін талдау және ұсыну
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Құрама өнімдерді құрудағы ғылыми-теориялық негіздер
Несиелер: 10Тамақ өнімдерінің технологиясының пайда болу тарихы.Тамақтанудың теориялары мен концепциялары. Халықтың түрлі топтарының тамақтану ерекшеліктері, тағамдық комбинаториканың ғылыми негіздері. Аралас тамақ өнімдерін өндірудің заманауи бағыттары. Аралас тамақ өнімдерін микронутриенттермен байытудың ғылыми принциптері. Тағамдық және биологиялық белсенді қоспалардың классификациясы мен қолданылуы
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Азық-түлік тағамдарының инновациялық технологиясы
Несиелер: 10Ғылымның тағамдық бөлімдерінің классификациясы және инновациялық жолда ғылыми зерттеуді ұйымдастыру. Ғылымның және маңызды қолданбалы зерттеулердің дамуының негізгі міндеттері. Ғылыми және ғылыми-техникалық іс-әрекет нәтижелерін қолданудың тиімділігін арттыру. Ғылыми зерттеу жұмыстарын жос-парлау. Инновациядағы заманауи физи-калық, химиялық, биофизикалық және басқа әдістерді қолдану
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Инженерлік пәндерді оқыту әдістемесі
Несиелер: 10Арнайы пәндерді оқыту әдістемесіне кіріспе. Про-фесионалдық білім жүйесіндегі жалпы дидактикалық оқыту принциптері. Сабақтың ұйымдастырушылық фор-малары мен әдістері. Оқыту құралдары. Докторанттардың танымдық іс-әрекеттерін арттыру методикасы
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Код ON2
Ғылыми зерттеулердің нәтижелері мен оларды қолдану шекараларын түсіндіреді
-
Код ON4
Халықтың жекелеген топтары үшін тамақ заттары мен энергияға қажеттілік негізінде тамақтанудың ғылыми негізделген тұжырымдамаларын құрады.
-
Код ON5
Білім беру процесінің сапасын көтеруге ықпал ететін пән материалын ауызша және жазбаша баяндаудың түрлі білім беру технологияларын, әдістері мен тәсілдерін меңгереді.
-
Код ON6
Жоғары мектепте практикалық дағдыларды және оқыту әдістемесін қолданады
-
Код ON8
Қазіргі заманғы теориялар мен талдау әдістері негізінде академиялық тұтастықты сипаттайтын өзіндік ғылыми зерттеу жүргізеді.
-
Код ON10
Ғылыми танымның шекарасын кеңейте отырып, өзінің жаңа ғылыми идеяларын қалыптастырады, өзінің білімі мен идеяларын ғылыми қоғамдастыққа жеткізеді.
-
Код ON3
Шикізат шығынын қысқартуға, еңбек сыйымдылығын азайтуға, еңбек өнімділігін арттыруға бағытталған өндірістің тиімділігін арттыру жөніндегі іс-шараларды іске асыруға қатысу және әдістерді іске асырады.
-
Код ON7
Кәсіби қызмет саласындағы міндеттерді шешуде ғылыми зерттеулер мен ұжымдарды басқару технологияларын қолданады
-
Код ON9
Тұтыну нарығын дамыту саласында жаңа ақпаратты іздеуді, таңдауды және пайдалануды жүзеге асыруға, ақпаратты жүйелеуге және жинақтауға ықпал етеді
-
Код ON1
Зерттеу жұмыстарын жазу және сабақ өткізу кезінде академиялық және ғылыми-техникалық салада жазбаша байланыс мүмкіндіктерін пайдаланады
8D07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
ДокторантураАлматы технологиялық университеті (АТУ)
БББТ: D111 Тамақ өнімдерін өндіру
Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша8D07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
ДокторантураСемей қаласының Шәкәрім атындағы университеті
БББТ: D111 Тамақ өнімдерін өндіру
Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша