7M08202 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы (1ж. бейіндік) в Қазақ ұлттық аграрлық университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Білім беру бағдарламасының мақсаты АӨК саласында бәсекеге қабілетті мамандарды терең іргелі және кәсіби даярлауды қамтамасыз ету болып табылады.
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
ЖОО атауы Қазақ ұлттық аграрлық университеті
-
Оқу мерзімі 1 год
-
Кредиттер көлемі 60
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M132 Мал шаруашылығы
-
Білім беру саласы 7M08 Ауыл шаруашылығы және биоресурстар
-
Дайындық бағыты 7M082 Мал шаруашылығы
-
Менеджмент
Несиелер: 2Курс магистранттардың қазіргі менеджменттің негізгі ұғымдары мен негізгі мәселелерін зерделеуді және игеруді, осы саладағы негізгі практикалық дағдыларды игеруді, тиімді менеджердің қалыптасуына қажетті басқару процестерінің мәнін түсінуге және құзыреттілікке ие болуға ықпал ететін кәсіби ойлауды қалыптастыруды қамтиды.
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Жылқы шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Несиелер: 5Курс, өнімді бағыттағы жылқылардың биологиялық және өнімділік ерекшеліктерін қарастырады. Ет бағытындағы табынның оңтайлы құрылымы. Етті бағыттағы жылқылардың төлдерін өсіру. Жылқыларды бордақылау және азықтандыру. Жылқылардың сүт өнімділігі. Маусымдық және стационарлық қымыз фермаларына арналған биелерді бағалау және іріктеу.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Бизнес шешімдерін моделдеу
Несиелер: 3Курс, шешім қабылдау процестерін зерттейді, бастапқы мәселені формализациялаудан бастап, компьютердегі математикалық модельді құру және шешу арқылы шешімді талдауға және басқарушылық шешімді қалыптастыруға дейін. Математикалық модельдерді құру және шешу және осы шешімдерді компьютерде талдау дағдыларын қалыптастыру. Басқару шешімдерін таңдау үшін міндеттердің өндірістік, көліктік және қаржылық модельдерін қарау.
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Қойдың еті мен жүнін қайта өңдеу өндірісінің технологиясы
Несиелер: 6Бұл курс магистранттарда малды бордақылау, олардың қоректілігін анықтау, қойдың еті мен жүнін дайындау, қойдың еті мен жүнінің сапасын бағалау және сараптау туралы білімді қалыптастырады. Қой еті мен жүнін өндіру және бастапқы өңдеу технологиясын, сондай-ақ қайта өңдеу кәсіпорындарына жеткізілгенге дейін қой еті мен жүнін сақтау шарттары мен қайта өңдеу технологиясын игереді.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Кәсіпкерлік саласындағы жобаларды басқару
Несиелер: 3Курс кәсіпкерліктегі жобаларды басқарудың мәні мен әдістерін қарастырады. Жобаның инвестицияға дейінгі кезеңі. Кәсіпкерліктегі жобаларды басқарудың ұйымдық құрылымы. Жобаны жоспарлау. Жобаның құнын басқару. Жобаны бақылау және реттеу. Жоба бойынша жұмыстарды басқару. Жоба ресурстарын басқару. Жобаның Тәуекелдерін басқару. Жобаның сапасын басқару. Жоба тобын басқару. Кәсіпкерлік саласындағы жобаның коммуникацияларын басқару.
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Басқару психологиясы
Несиелер: 2Курс кез-келген басқару жүйесінің тиімділігі мен өнімділігін арттыратын басқарушылық қызметтің психологиялық заңдылықтарын және психологиялық жағдайларды зерттейді. Курста негізінен басшының қызметінде жүзеге асырылатын басқару процестері қарастырылады, олар келесі тараптарды ажыратады: - осы бағытта басқарылатын объектінің жағдайын өзгертуге бағытталған бағыныштылардың Қызмет Бағдарламасын қалыптастыру; - қабылданған басқару шешімдерін ұйымдастыру және іске асыру.
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Мал шаруашылығындағы генетикалық ресурстарды басқару
Несиелер: 4Пән әлемдегі және Қазақстандағы ауыл шаруашылығы жануарларының негізгі түрлерінің генетикалық ресурстарының қазіргі жай-күйін зерделейді. Әлемдік генетикалық ресурстарды тұқым құруда және ауылшаруашылық жануарларының жетілдірілген тұқымдарында пайдалану. Селекцияның генетикалық-популяциялық негіздері; жануарлардың қазіргі гендік қорын жетілдіру және жаңа тұқымдарын құру жолдары; мал шаруашылығын қарқындату жағдайында гендік қор ресурстарын пайдалану.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Шет тілі (кәсіби)
Несиелер: 2Осы курсты аяқтағаннан кейін магистрант дискурсты қолдана алады және мал шаруашылығы саласында сөйлей алады (диалогтық қатынас), мал шаруашылығымен байланысты арнайы мәтіндерді аударып, түсінеді, шет тілінде сөйлей алады, тыңдай алады, оқи алады және жаза алады. Ғылыми-зерттеу жұмысында шет тілін меңгеру және оны практикалық қолдану дағдыларын дамыту
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Ауыл шаруашылығы құсын қарқынды өсіру
Несиелер: 5Курс құстың өнімділігінің түрмен, генотиппен, денсаулық жағдайымен, жасымен, күтіп-бағу және азықтандыру жағдайымен байланысын қарастырады.. Құстардың, күркетауықтардың, үйректердің, қаздардың тұқымдары мен кросттарын жіктеу. Құс шаруашылығында асылдандыру жұмыстары. Құс шаруашылығындағы гендік инженерияның болашағы. Құсты бағалау.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Ірі қара мал етін және сүтін өндіру технологиясы
Несиелер: 6Курс, сиыр сүтін өндіру технологиясын зерттейді. Сүт өндірудің технологиялық схемасы. Сүт өндіру үшін пайдаланылатын жабдықтар. Цехтардың мақсаты және өндірістік топтарды ұйымдастыру, сиыр етін өндіру технологиялары. ІҚМ етті тұқымдары, табынның өсімін молайту, етті тұқымды ІҚМ ұстау, төлдерді өсіру мен бордақылаудың біріздендірілген технологиясы, етті малды ұстаудың біріздендірілген технологиясы.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Мал шаруашылығындағы ғылыми зерттеулер әдіснамасы
Несиелер: 3Курс ғылыми-шаруашылық тәжірибелерді қоюдың әдістемесі мен техникасын, селекциялық-асыл тұқымдық жұмысты қоюды, оларды ұйымдастыру мәселелерін, цифрлық технологияларды қолдана отырып эксперименттік зерттеулердің цифрлық материалдарын өңдеуді, селекциялық жетістікке арналған зерттеулер нәтижелері мен қорғау құжаттарын әдеби ресімдеуді, пайдалы модельді және патенттануды зерделейді.
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Код ON1
Менеджмент теориясы, басқару психологиясы және ағылшын тілін білу түсінігін көрсету, зерттелетін саладағы озық білімге негізделген пайымдауларды қалыптастыру үшін ақпаратты жинау, түсіндіру.
-
Код ON4
Мал шаруашылығындағы ғылыми зерттеулердің әдіснамасын әзірлеу және гипотезаны тұжырымдау, меншіктің әртүрлі нысандарындағы фермаларда эксперимент құруды жоспарлау, ғылыми пайымдауды дәлелдеу және қалыптастыру, мәселелерді кәсіби деңгейде шешу.
-
Код ON5
Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру және қайта өңдеу саласында теориялық және практикалық білімді кәсіби деңгейде қолдану, ауыл шаруашылығы құстарын қарқынды өсірудің жаңа технологиялары мен тәсілдерін ұсыну.
-
Код ON2
Ауыл шаруашылығы малдарын селекциялау әдістерін озық білімдерге негізделген мал шаруашылығындағы генетикалық ресурстарды басқаруда дағдыларды қолдану
-
Код ON3
Бизнес шешімдерін моделдеу принциптерін талдау, кәсіпкерліктегі жобаларды басқарудың тиімді әдістерін ұсыну.