Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті

  • Тамақ өнімдерін өндірудің ғылыми негіздері
    Несиелер: 5

    Технологиялық процестерді зерттеудің ғылыми негіздері. Негізгі заңдар мен заңдылықтар. Технологиялық операциялар. Негізгі процестердің жіктелуі. Типтік процестер. Технологиялық жүйе. Тамақ өнімдерін өндіруге арналған желілер. Тамақ өндірісінің аппараттары

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 4

    Оқу пәні студенттердің әлеуметтік жүйе мен кәсіптік қызмет саласы ретінде басқарудың психологиялық мазмұны туралы білімдерін меңгеруге бағытталған. Басқарудың тиімділігін талдау және болжау, басқару қатынастары мен шешімдерін оңтайландыру, басқарушылық қызметтің психологиясы, басқару коммуникациясы және қақтығыстар, жоғары білім беру үдерісіндегі басқару шешімдерін қабылдау үшін қажетті әлеуметтік-психологиялық білімдерді қамтиды.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылым философиясы мен тарихы
    Несиелер: 5

    Ғылым кең әлеуметтік-мәдени контексте және оның тарихи дамуында қарастырылады. Қазіргі техногендік өркениеттің дағдарыс проблемаларына және әлемнің ғылыми көрінісін өзгертудің жаһандық тенденцияларына, ғылыми рационалдылықтың түрлеріне, ғалымдар басшылыққа алатын құндылықтар жүйесіне ерекше назар аударылады. Бағдарлама ғылымда оның дамуының қазіргі кезеңінде пайда болатын негізгі дүниетанымдық және әдіснамалық мәселелерді талдауға және ғылымның тарихи даму үрдістері туралы түсінік алуға бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шет тілі (кәсіби)
    Несиелер: 4

    «Шет тілі (кәсіби)» пәні тілдік емес мамандықтардың магистранттарына арналған. Курсты оқып-үйрену тек білімді байытуға және мамандық бойынша ғылыми көзқарастың кеңеюіне, қарым-қатынас процестерін тереңірек меңгеруге ғана емес, сонымен қатар магистранттарға болашақ кәсіби қызметте қажетті практикалық дағдыларды алуға мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылым зерттеуінің ұйымдастыру және жоспарлау
    Несиелер: 3

    Курс ғылымның дамуы мен қызмет ету процестерін және оның қазіргі қоғамдағы рөлін түсіну үшін қажет; Ғылыми зерттеудің теориялық және эмпирикалық әдістерін зерттеу қызметінде қолдану мүмкіндігі контексінде меңгеру үшін; жеке зерттеу жұмыстарын тиімді ұйымдастыру дағдыларын алу үшін қажет.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жоғары мектеп педагогикасы
    Несиелер: 4

    Педагогикалық ғылымның өзекті мәселелері; педагогикалық қызметтің мәні; жоғары білім беру педагогикасының негіздері; педагогикалық ғылымның әдіснамасы; дидактика; білім мазмұны; жаңа білім беру технологиялары; оқу үдерісі; оқыту мен тәрбиелеудің дидактикалық тұжырымдамалары; білім беруді басқару

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Зерттеу әдістері және деректерді талдау
    Несиелер: 3

    Курстың мақсаты-магистранттарға зерттеу әдістерін үйрету, ақпаратты жалпылау, кейінгі талдау, бағалау, өз пікірін қалыптастыру үшін зерттеулерді ұйымдастыру тәсілдері туралы білімді қолдану. Қолданбалы зерттеулердің ерекшеліктерін зерттеуге баса назар аудару магистранттарға кәсіпкерлік қызметте инженерлік технологиялар саласындағы кәсіби білімдерін қолдануға мүмкіндік береді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Хаттағы академиялық стиль
    Несиелер: 4

    Пән магистранттарды хаттардағы ерекшеліктерді, типологияны және оқу стилінің түрлерін зерттеуге бағыттайды; тиімді коммуникациялық технологияларды, оның ішінде академиялық қоғамдастыққа шолу жасау; оның негізгі түрлендірулеріндегі ғылыми мәтінді құру принциптері мен әдістерін зерттеу; түрлі жанрлар мен кіші стильдердің ғылыми мәтіндерін құру ережелерін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Азық-түлік өнімдерін сәйкестендіру мен бұрмалаудың өзекті мәселелері
    Несиелер: 5

    Тауарларды сәйкестендіру және бұрмалау туралы түсінік. Тауарларды сәйкестендірудің нормативтік негізі. Тауарларды сәйкестендіру түрлері, тәсілдері және әдістері. Тауарларды бұрмалау тәсілдері. Әр түрлі топтағы азық-түлік өнімдерін сәйкестендіру мен бұрмалаудың өзекті мәселелері, оларды шешу жолдарын әзірлеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Азық-түлік өнімдерінің тиімді қор сактаушы техникасы және технологиясы
    Несиелер: 4

    Жаңа физикалық, биохимиялық, микробиологиялық, физика-химиялық, механикалық, жылутехникалық, экологиялық, биофизикалық, биотехнологиялық және басқа да өңдеу әдістері негізінде азық-түлік шикізатын өңдеудің заманауи технологиясын зерттеудің ғылыми негіздері. Технологиялық жабдықтың тиімді түрлері. Ғылыми мәселелер мен инженерлік міндеттерді шешу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тамақ өнімдерін өндірудің ғылыми негіздері
    Несиелер: 4

    Тамақ өнімдерін өндіруде қолданылатын шикізат. Тамақ өнімдерін өндіру кезіндегі технологиялық процестер. Тағам өнімдерін өндіру кезіндегі биохимиялық, физико-химиялық өзгерістер. Микроағзалар мен ферментті препараттарды және тамақ өнімдерінің технологиясын пайдалану. Тамақ өнімдерін өндіру технологиясының ғылыми негіздері. Функционалды өнімдерді жобалаудың заманауи аспектілері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Корпоративтік басқару
    Несиелер: 5

    Корпоративтік басқару саласында студенттерде теориялық және практикалық білімді қалыптастыру, оларды практикалық қызметте қолдана білу, сондай-ақ магистратура түлектеріне келесі кәсіби қызмет түрлерін жүзеге асыруға мүмкіндік беретін дағдыларды қалыптастыру және қабілеттерін дамыту: басқарушылық, ұйымдастырушылық, ғылыми-зерттеу, аналитикалық.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Сыни тұрғыдан ойлау және шешім қабылдау
    Несиелер: 4

    Оқу пәні келіп түскен ақпаратты талдау және түсіну дағдыларын қалыптастыруға және осы шешім қабылдау процестеріне, пайымдауларды қалыптастыруға және өз пікірлерін қорғауға бағытталған. Пәннің негізінде оқу процесін ұйымдастырудың үш сатысының базалық моделіне негізделген оқыту әдістері мен стратегияларының жүйесі жатыр:"шақыру – ұғыну – пайымдау"

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Академиялық хат негіздері
    Несиелер: 4

    "Академиялық хат негіздері" курсы магистранттарда белгілі бір кәсіби дағдыларды қалыптастыруға бағытталған, бұл дегеніміз, академиялық ортада тиімді қарым-қатынас жасауға қажетті ауызша ғылыми коммуникация саласындағы құзыреттілікті дамыту және жетілдіру, идеяларды жазбаша түрде білдіру және оларды дәлелдей білуді дамыту, эссе, мақалалар мен аннотацияларды жазу дағдыларын дамыту және жетілдіру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Азық-түлік сапасын жақсарту мәселелері
    Несиелер: 5

    Тамақ өнімдерінің сапасын арттыру мәселелері мен механизмдері. Өнімді бұрмалау туралы түсінік. Тамақ өнімдерінің сапасын жақсартудың ғылыми принциптері. Өнімнің сапасын жақсарту және қауіпсіздігін арттыру мәселесін шешу. Аймақтық және халықаралық стандарттар негізінде тамақ өнімдерінің сапасын жақсартудың заманауи мәселелері (азық-түлік өнімдерінің топтары бойынша). Өнім сапасын жоғалту факторларымен күрестің инновациялық әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Жоғарғы білім берудің әдістері мен технологиялары
    Несиелер: 4

    Пән жоспары университетте оқу үрдісін жоспарлау, ұйымдастыру және талдау бойынша практикалық дағдыларды қалыптастыруға бағытталған. Пәннің мазмұны оқу процесін жобалау технологиясына негізделген. Университетте оқытудың тиімді әдістерін, формаларын және технологияларын оңтайлы таңдауға жағдайларды қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Стратегиялық менеджмент (тереңдетілген курс)
    Несиелер: 5

    Пән стратегиялық менеджменттің пәні мен проблемалары туралы жалпы идеяларды дамытуға, осы пәннің негізгі категориялары мен негізгі ұғымдарын игеруге, стратегиялық менеджменттің мәні, принциптері мен әдістері туралы идеяларды әзірлеу негізінде заманауи экономикалық ойлауды қалыптастыруға бағытталған

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тамақ өнеркәсібі саласындағы прогрессивті технология
    Несиелер: 5

    Тамақ өнімдері өндірісін дамытудың негізгі бағыттары. Дәстүрлі емес шикізатты, әртүрлі тағамдық қоспаларды, қазіргі заманғы буып-түю құралдарын өндіру, тасымалдау, сақтау, пайдаланудың қазіргі заманғы технологиялық процестері, тамақ өнеркәсібі саласындағы инновациялар. Жаңа технологияларды енгізу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Өнімнің бәсекеге қабілеттілік проблемалары
    Несиелер: 5

    Өнімнің бәсекеге қабілеттілігінің критерийлері мен факторлары. Сапа өнімнің бәсекеге қабілеттілігінің негізгі құрамдас бөлігі ретінде. Өнімнің сапасы мен бәсекеге қабілеттілігін бағалау әдістері. Тауарлардың (қызметтердің) бәсекеге қабілеттілігін бағалау ерекшеліктері. Тауарлардың (қызметтердің) бәсекеге қабілеттілігін қамтамасыз етудегі стандарттау мен сертификаттаудың рөлі. Өнімнің сапасы мен бәсекеге қабілеттілігін арттыру жолдары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мамандандырылған тамақ өнімдерін өндірудің заманауи технологиялары
    Несиелер: 5

    Мамандандырылған мақсаттағы азық-түлік өнімдерін өндірудің инновациялық технологиялары: функционалдық өнімдер, тұтынушылардың әртүрлі мақсатты топтарына арналған өнімдер, жабдықтардың қазіргі типтеріне, шикізатты өңдеудің технологиялық тәсілдеріне, нанотехнологияларға және т. б. жаңа өнімдерді әзірлеу. Рецептураларды түзету. Технологиялық құжаттама.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тауарлардың сапасын бақылау және қаупсіздігінің қазіргі әдістері
    Несиелер: 5

    Тауарлардың қауіпсіздігі мен сапасы. Сертификаттық сынақтар. Заманауи сынау әдістері. Сынақтарды жүргізу. Сынақ зертханаларына қойылатын талаптар. Өнім сапасының көрсеткіштері. Тауарлардың сапасын бақылау түрлері. Сапаны техникалық бақылау. Тауарлардың сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету саласындағы халықаралық және ұлттық заңнама.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Азық-түлік өнеркәсібі салаларындағы прогрессивті техника
    Несиелер: 5

    Машиналар мен аппараттар технологиялық кешендердің құрамдас бөліктері ретінде.Отандық және шетелдік өндіріс машиналары мен аппараттарының заманауи ассортименті. Биотехнологиялық процестерді жүргізуге арналған жабдықтар. Тамақ өнімдерін буып-түюге арналған жабдық. Жабдықты таңдау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Азық-түлік өнімдерінің қазіргі заманғы технологиялары жағдайында барабар тамақтану мәселелері
    Несиелер: 5

    Тамақтану түрлері. Тамаққа қарсы және тағамның басқа да компоненттері. Тағам өнімдерінің негізгі топтарының тағамдық құндылығы. Теңдестірілген және барабар тамақтану. Арнайы тамақтану. Өнімнің сапасы мен бәсекеге қабілеттілігін жақсарту үшін теңдестірілген және барабар тамақтану теорияларын пайдалану

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Азық-түлік өнімдерінің сапасын сараптау
    Несиелер: 5

    Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі мен сапасы. Сертификаттық сынақтар. Заманауи сынау әдістері. Сынақтарды жүргізу. Өнім сапасының көрсеткіштері. Өнімнің сапасын бақылау түрлері. Өнім сапасы. Өнімді техникалық бақылау. Сапа мен азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ету саласындағы халықаралық және ұлттық заңнама

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қауіпсіздік менеджменті жүйелері
    Несиелер: 5

    Тамақ өнімдерінің қауіпсіздік менеджменті жүйесін әзірлеу, енгізу және жұмыс істеу әдіснамасы. Менеджмент жүйелерін интеграциялау. Тәуекелдерді талдау және сыни бақылау нүктелері. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздік менеджменті жүйесін нормативтік сүйемелдеу. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздік менеджменті жүйесінің аудиті. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздік менеджменті жүйесінің сәйкестігін растау. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздік менеджменті жүйесін қолдаудағы Ақпараттық технологиялар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тиімді тамақтанудың өзекті мәселелері
    Несиелер: 5

    Ағза үшін рационалды тамақтанудың маңызы. Тамақтанудың физиологиялық нормалары. Теңдестірілген тамақтану принциптері. Арнайы тамақтану режимдері. Диеталық тамақтану. Вегетариандық режим. Сыроедение. Тұзсыз режим. Рецептураларды әзірлеу кезінде және өнімнің сапасы мен бәсекеге қабілеттілігін арттыру үшін ұтымды тамақтану принциптерін пайдалану

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тамақ өнеркәсібінің заманауи технологиялары
    Несиелер: 5

    Тамақ өнеркәсібі технологиясын дамытудың негізгі бағыттары. Тамақ өндірісінің технологиялық процесіне инновацияларды енгізу. Жаңа технологиялар мен жаңа өнімдерді әзірлеу. Технологиялық құжаттаманы әзірлеу. Тамақ өнеркәсібінің түрлі салаларындағы заманауи технологиялар. Тағам қаптамасының заманауи өндірісінің ерекшеліктері. Тамақ өнімдерінің сақталуын арттыру тәсілдері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Код ON4

    Академиялық жазу мен кеңсе техникасында жұмыс істеу дағдыларын игереді

  • Код ON8

    Шығарылатын өнімнің рецептурасын түзете алады және әлеуметтік, этикалық және ғылыми пайымдауларды ескере отырып, озық білім мен пайымдауларды қалыптастыру негізінде жаңа өнім жасай алады

  • Код ON11

    Азық-түлік технологиясы саласындағы ғылыми-зерттеу және ғылыми-зерттеу жұмыстарын өз бетінше интеграциялауға, жүйелеуге, білімді жаңартуға және оны кәсіби деңгейде қолдануға қабілетті

  • Код ON10

    Білімді көрсетеді және тестілеудің, бақылаудың, сапа сараптамасының және азық-түлік қауіпсіздігінің заманауи әдістеріне ие

  • Код ON2

    Әлеуметтік қарым-қатынас, тұлғааралық, мәдениетаралық және кәсіби-педагогикалық қарым-қатынас дағдыларын меңгерген, ауызша және жазбаша түрде мемлекеттік, орыс және ағылшын тілдерінде

  • Код ON5

    Қоғамдық тамақтану кәсiптәренарында тагам нiмдерiнің технологисы, биохимия микробиология емес, санитария емес, тамақтану гигиенасы негіздерін, қызметтiң кәсiптiк қызметiне қызмет көрсету

  • Код ON7

    Өндірістік процесте технологиялық құжаттарды әзірлеуге және жаңа технологияларды енгізуге қабілетті ақпарат жинау және түсіндіруге негізделген

  • Код ON1

    Ғылыми зерттеудің құрылымын, кезеңдері мен әдістерін, негізделген ойлау ерекшеліктерін, педагогикалық қызмет пен басқарудың психологиялық негіздері мен заңдылықтарын біледі

  • Код ON6

    Басқару қызметін жоспарлау және талдауды жүзеге асырады, өндіріс технологиясы саласындағы бизнес-үдерістерді жетілдіруде шығармашылық тәсілдерді және пәнаралық білімді қолданады.

  • Код ON3

    Сыни тұрғыдан ойлау технологияларын қолдана отырып, ғылыми-зерттеу және оқу іс-әрекетін ұйымдастыра, жоспарлай, жүзеге асыра және талдай алады

  • Код ON9

    Жаңа технологиялардың, шикізат пен технологиялық жабдықтардың жаңа түрлерінің, сондай-ақ бәсекеге қабілеттілікке және өнімнің тұтынушылық сапасына әсер ететін басқа да факторлардың әсерін талдайды және бағалайды

Top