Жаңа білім беру бағдарламасы

8D07240 Функционалды тамақ өнімдерін өндірудегі инновациялық технологиялар в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті

  • Функционалды тамақ өнімдері өндірістерінің ғылыми және практикалық негіздері
    Несиелер: 4

    Тамақ өндірісіне қойылатын заманауи ғылыми талаптар қарастырылған. Минералдармен, дәрумендермен және құрамында дәрумен бар препараттармен байытылған өнімнің сипаттамалары және пробиотиктер мен пребиотиктерді тамақ технологиясында қолдану тәжірибесі талданады. Пектиндермен байытылған, өсідік және жануарлар шикізатымен қайта өңделген, оларды дамытудың және өндіріске енгізу алгоритмінің негізгі бағыттары функционалды тамақ өнімдерінің технологиялары қарастырылады

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Көпкомпонентті тамақ өнімдерінің құрамын модельдеу және жетілдіру
    Несиелер: 6

    Көп компонентті тамақ өнімдерінің композицияларын математикалық модельдеудің ғылыми негізделген тұжырымдамасы мен әдістемесі қарастырылған. Құрылған тамақ өнімін математикалық модельдеуде бір және көп факторлы тәжірибелерді жоспарлау және орнату әдістері қарастырылған. Функционалды тағамдық ингредиенттердің композицияларын модельдеуге негізделген жаңа тамақ өнімдерін жобалау технологиясы қарастырылған. Жаңа тамақ өнімдерінің технологиясын жетілдіру үшін жасанды интеллектті қолдану теориясы зерттелуде

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Академиялық хат
    Несиелер: 3

    Академиялық жазудың құрылымдық элементтері: баяндама, негізгі бөлім, қорытынды; басқа авторлардың шығармаларына сілтемелер мен дәйексөздер; болашақ аудитория туралы хабарлар; мәлімдемелердің анықтығы мен дәлдігі; пунктуация, грамматика және ережелерін сақтау қарастырылады. Академиялық хат жасау тәжірибесі жоспарлау, жазу, редакциялау, академиялық хаттардың презентациясын және ғылыми жазбаларды қарастыру, ғылыми журналдарда жариялау қарастырылады

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жаңа көпкомпонентті тамақ өнімдерін әзірлеудің заманауи әдістері
    Несиелер: 6

    Курстатағамдық комбинаторика, тамақтануғылымы, регрессия-гидратация технологиясы теориясы және квалиметриялық болжам негізінде жаңа көпкомпонентті тамақ өнімдерін жасаудың заманауи әдістері қарастырылған және талданған. Функционалды мақсаттарға арналған жаңа көп компонентті тамақ өнімдерін әзірлеудің отандық және шетелдік тәжірибесі талданды. Функционалды мақсаттағы және берілген құрамдағы тамақ өнімдерін өндіруде технологиялық процестерді жетілдіру әдістемесі мен жолдары қарастырылған

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Университеттегі заманауи педагогикалық технологиялар
    Несиелер: 4

    Университетте базалық және кәсіби пәндерді оқытудың заманауи педагогикалық технологиялары қарастырылады. Жоғары және жоғары оқу орнынан кейінгі білім берудің оқу процесінде қолданылатын инновациялық педагогикалық технологияларды оқып үйренеді. Техникалық пәндер бойынша дәрістерді, практикалық және зертханалық сабақтарды дайындау мен өткізу әдістемесін талданады, Қазақстан Республикасының тамақ өнеркәсібінде білім беру бағдарламаларын меңгеретін студенттердің, магистранттардың және докторанттардың өзіндік жұмысын ұйымдастырудың ерекшеліктері ��арастырылады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өнідерінің сапасы және қауіпсіздігі бойынша мемлекеттік стандарттар/
    Несиелер: 4

    ISO 22000 стандартының негізгі элементтері қарастырылады. PAS стандарты. BRC Global Food Standard және International Food Standard (IFS). Азық-түлік қауіпсіздігі стандарттары EUREP GAP (GLOBAL GAP). Кеденодағымен Қазақстан Республикасының тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін стандарттау. HACCP принциптері. Кеденодағының ТРКО 021/2011 «Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы» техникалық регламенттері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылыми зерттеу әдістері
    Несиелер: 4

    Әдістеме ғылыми зерттеудің негізі теориялық және эксперименттік зерттеу әдістері; ғылыми ақпаратты жинау және талдау әдістері; зерттеу құралдарыретінде зерттеледі. Зерттеудің мақсаттары мен міндеттерін қою мәселелері қарастырылады; теориялық және эксперименттік зерттеулерді жоспарлау, ұйымдастыру және жүргізу, алынған мәліметтерді өңдеу және бағалау, ғылыми зерттеу нәтижелері бойынша қорытынды жасау; өндірістік және ғылыми-техникалық құжаттаманы тіркеу

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдері мен шикізатты термиялық өңдеу мен сақтаудың заманауи әдістері
    Несиелер: 4

    Шикізаттар мен тамақөнімдерін жоғары және төмен температуралық термиялық өңдеу саласындағы негізгі процестер мен заманауи жетістіктер талданады. Азық-түлік кәсіпорындарын жылумен және суықпен қамтамасыз етудің инновациялық әдістері мен жүйелері, заманауи жабдықтар мен машиналар қарастырылған. Әр түрлі тамақ өнімдері мен шикізаттың термиялық өңдеу процестерін есептеудің заманауи әдістері, тамақ өнімдерін орау және сақтау әдістері зерттелген

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдері мониторингінің өзекті мәселелері
    Несиелер: 4

    Қазақстан Республикасында тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз етудің, диеталық, терапиялық және профилактикалық тамақтануын бақылаудың заманауи талаптары, фортификацияланған және генетикалық түрлендірілген тамақ өнімдері; ХАССП жүйесін сақтау мәселелері, тамақ өнімдерін фальсификациялауталдайды. Микробиологиялық көрсеткіштерге, улы элементтерге, нитраттарға, нитриттерге, радионуклидтерге, фикотоксиндерге арналған өнімдерді бақылауға арналған зерттеулердің өзекті мәселелері қарастырылған. Азық-түлік тауарларының кәдеге жаратылуын және жойылуын бақылау мәселелері қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Код ON2

    Заманауи ғылыми зерттеу әдістері мен компьютерлік технологияларды қолданудың практикалық дағдыларын қалыптастырады.

  • Код ON3

    Жаңа тамақ өнімдері мен функционалды өнімдерді жасауға дәлелді тәсілдерді ұсынады.

  • Код ON8

    Тамақ өнімдері қауіпсіздігі саласындағы Еуропалық және Кедендік одақ заңнамасын білетіндігін көрсетеді

  • Код ON5

    Іс жүзінде байытылған тамақ өнімдерінің теориясы мен практикасын таратады

  • Код ON9

    Теориялық немесе қолданбалы есептер мен тамақ өндірісінде өзекті болып табылатын мәселелерді шешу қабілетін көрсетеді.

  • Код ON4

    Тамақ өнімдерін өндіру мен сақтау кезінде инновациялық технологияларды қолданады

  • Код ON1

    Ғылыми мәтінді жазу және рецензиялау кезінде академиялық жазу дағдыларын қолданады.

  • Код ON6

    Жоғары және жоғары оқу орнынан кейінгі білім берудің заманауи педагогикалық технологияларын жетік біледі.

  • Код ON7

    Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бақылау және қамтамасыз ету үшін кәсіби білім мен дағдыларды қолданады.

Top