Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

8D07201 Тамақ өнімдерінің технологиясы в С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті

  • Жануар және өсімдік тектес шикізаттан ББЗ және ББҚ алудың озық технологиялары
    Несиелер: 3

    Тағамдық қоспалар мен биологиялық белсенді заттарды өндіру биотехнологиясын зерттеу және меңгеру. Органикалық синтезге негізделген тағамдық биологиялық белсенді заттарды (өсімдік, жануар және микробиологиялық шикізаттан) алу әдістері. Тағамдық қоспалардың, биологиялық белсенді заттардың жіктелуі және қасиеттері. Тағамдық қоспалардың физика-химиялық қасиеттері мен биологиялық қызметі. Өсімдік және жануар тектес тағамдық ақуыз препараттары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Өсімдік шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеудің ғылыми аспектілері
    Несиелер: 3

    Теориялық мәселелерді қарастыра отырып, тамақ, крахмал және спиртті өнімдерді өндіруде, өсімдік шаруашылығы өнімдерін тиімді өңдеудің технологиялық негіздері. Осы өндіруші салалардың негізгі ғылыми басым бағыттары туралы ілімдер қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылыми зерттеулер әдістері
    Несиелер: 5

    Негізгі теориялық ережелерді, заңдарды, принциптерді, терминдерді, ұғымдарды, процестерді, әдістерді, технологияларды, құралдарды, ғылыми қызметті жүзеге асыру операцияларын меңгеру. Ғылыми зерттеулерді жоспарлау және ұйымдастыру әдістері, Ғылыми дизайнның, шығармашылықтың жалпы әдіснамасы, Ғылыми зерттеуді ұйымдастырудың жалпы схемасы, ғылыми іздеу, талдау, эксперименттер жүргізу туралы білімді қалыптастыру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылыми нәтижелерді математикалық өңдеу әдістемесі
    Несиелер: 3

    Жоспарлауды жүзеге асыратын ғылыми нәтижелерді математикалық басқарудың бастапқы үлгілерімен танысу. Тамақ өнімдерінің технологиясы саласындағы ғылыми-техникалық мәселелерді тиімді шешуге мүмкіндік беретін ғылыми нәтижелерді өңдеудің заманауи әдістерін қолдана отырып зерттеулер жүргізу жолдары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылым және өнеркәсіптегі цифрлық технологиялар
    Несиелер: 3

    Ақпараттық-коммуникациялық технологияларды пайдалана отырып, шикізат-тұтынушы жүйесіне цифрлық технологияларды қолдану. Көлемді деректерді (Big data) жинау, өңдеу және талдау, құралдарын әзірлеу және енгізу. Ғылыми зерттеулерді біріктіру үшін Блокчейн (Blockchain) технологиясын пайдалана отырып, бірыңғай таратылған мәліметтер базасын әзірлеу және енгізу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Құрама өнімдерді жасаудың ғылыми негіздері
    Несиелер: 3

    Сапалық және сандық көрсеткіштердің берілген жиынтығымен күрделі көпкомпонентті өнімдердің технологиясын зерттеу және әзірлеу. Биохимиялық және ферменттік-микробиологиялық процестердің негізгі заңдылықтары. Олардың тағам өнімдерінің сапалық сипаттамаларына әсері, жануарлар мен өсімдік тектес шикізаттың биотехнологиялық потенциалы. Оның қаситтерінен тұратын құрамнан өнімдерді алуға бағытталған әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Инновациялық технологияларды коммерциализациялау
    Несиелер: 3

    Инновациялық жобаларды коммерцияландыру тұжырымдамасымен танысу және әлеуетті сұранысты бағалау. Ғылыми зерттеулер мен әзірлемелердің нәтижелерін коммерцияландыру негіздерін оқу. Инновациялық технологияларды кәсіптік коммерцияландырудың әдістері мен технологиялық әдістері. Сонымен қатар инновациялық технологияларды коммерцияландыруда маркетингтік коммуникация әдістерін қарастыру. Инновациялық шешімдерді коммерцияландыру процесінде зияткерлік меншікті қорғауды ұйымдастыру. Инновациялық әзірлемелерді коммерцияландыру процестерінде қауіпсіздікті ұйымдастыру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тағам технологияларының теориясы
    Несиелер: 3

    Тамақ өнімдерінің технологиясын жетілдірудің әдістемелік тәсілдерін, функционалдық өнімдерді жобалаудың заманауи аспектілерін зерттеу. Соңғы онжылдықта дамыған инновациялық ғылымды қажет ететін технологиялармен танысу. Тамақ өндірісінің механикалық, гидромеханикалық, жылу-масса алмасу және биотехнологиялық процестер теориясының қазіргі заманғы тұжырымдамалары. Тағамдық технологиядағы жетекші процестердің жалпыланған және жүйеленген идеалары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тағам өнімдерін өңдеудің заманауи физикалық және электрофизикалық әдістері
    Несиелер: 3

    Тамақ өнімдерін өңдеудің физикалық және электрофизикалық әдістерін, шикізатты өңдеу режимдерін, параметрлерін зерттеу және қолдану. Тамақ өнімдерін өңдеудің инновациялық технологиялық сұлбалары. Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында электрофизикалық өңдеу әдістерін қолдану нәтижесінде шикізат шығындарын азайтудың инновациялық технологиялары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Академиялық хат
    Несиелер: 5

    Докторанттардың зерттеу жобаларын іске асыруға дайындығы мен қабілетін дамытуға және халықаралық академиялық қоғамдастық нормаларына сәйкес нәтижелерін жазбаша түрде ұсынуға бағытталған тиісті құзыреттерін дамыту. Ғылыми мақалалардағы, диссертациялардағы, патенттердегі ғылыми зерттеулердің нәтижелерін ұсынудың дизайны мен құрылымына қойылатын талаптармен танысу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ және қайта өңдеу өндірістеріндегі нанотехнологиялар
    Несиелер: 3

    Нанотехнологияның дамуының тарихи аспектілері, негізгі терминдері мен анықтамалары, нанотехнология негіздері, наноэффектілерді және наноқұрылым түрлері. Оларды өндіру әдістері мен шикізатты өңдеудің нанотехнология негіздері және оларды тамақ өнімдерін өндіруде пайдалану. Тамақ өнімдерінде наноқұрылымды материалдарды қолдану бағыттары мен ғылыми әзірлемелері және қолдану мысалдары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Биоинженерлік технологиялар
    Несиелер: 3

    Биология ғылымдарының, инженерлік ғылымдардың және технологиялардың жетістіктерін қолдану арқылы жоғары технологиялық өнімдерді өндіруде жүзеге асырыла алатын пәнаралық саланың негізгі теориялық ережелерін меңгеру. Құны жоғарылатылған өнімдер алынатын заттардың биосинтезделуі мен биотрансформациялануының зерттеулері мен процестеріндегі микроағзалар мен басқа биокатализаторларды пайдалану әдістері мен мүмкіндіктері туралы білімдерін қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ және қайта өңдеу өндірістеріндегі ресурс үнемдеу технологиялары
    Несиелер: 3

    Тамақ өнімдерін өңдеу және өндіру кезінде ресурсты үнемдеуді қамтамасыз ететін заманауи әдістер мен технологияларды зерттеу. Қалдықсыз және аз қалдықсыз технологияларды қолдана отырып, ресурс үнемдеуге талдау және жүйелі көзқарас жүргізіледі. Тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі қалдықтарының рециклингі мәселелері қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Код ON8

    Тамақ өнімдері саласындағы ғылыми зерттеулердің нәтижелері бойынша қорытынды шығару және ұсыныстар беру

  • Код ON7

    Ғылыми коммуникация технологияларын қазақ, орыс және шет тілдерінде қолдану

  • Код ON1

    Тамақ өнімдерінің технологиясын жетілдіруге әдістемелік тәсілдерді ұсыну

  • Код ON9

    Өнімдер өндірісінің қауіпсіздігі мен тиімділігін арттыру үшін ең негізделген инновациялық шешімдерді талдау және қолдану

  • Код ON6

    Кәсіби қызмет саласының міндеттерін шешуде технологияларды, ғылыми зерттеулерді және идеяларды коммерцияландыруды басқару қабілетіне ие болу

  • Код ON5

    Инновациялық білім беру саясатының міндеттерін іске асыруда кәсіби білім мен іскерлікті қолдану

  • Код ON3

    Ғылымды қажет ететін технологиялардың жаһандануы жағдайында отандық ғылымның дамуының заманауи бағыттары мен заңдылықтарын білу

  • Код ON2

    Ақпараттық-коммуникациялық технологияларды пайдалана отырып, тамақ өнімдері технологиясы саласында ғылыми-зерттеу қызметін жүргізу дағдыларына ие болу

  • Код ON4

    Ғылымдағы, техника мен технологиялардағы, кәсіби саладағы жаңа құбылыстардың әлеуметтік-экономикалық салдарын талдау және бағалау

Top